Caută
Close this search box.

Explozia de aseară din Galați, care a ucis un copil, a afectat 21 de apartamente

Pompieri şi specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial în Construcţii au evaluat, astăzi, la faţa locului, efectele exploziei produse aseară, într-un bloc de garsoniere, cu patru etaje, din municipiul Galaţi, în urma căreia un copil de un an şi şase luni a murit iar alte patru persoane, din care doi adulţi de 48 şi 60 de ani şi restul copii, au fost rănite.

În funcţie de concluziile specialiştilor, Primăria Galaţi  va lua fie decizia alocării de fonduri pentru repararea apartamentelor afectate de explozie, fie alocarea de fonduri pentru găsirea de alte spaţii de locuit pentru familiile sinistrate.

Explozia a afectat 21 de apartamente din care 5 sunt distruse, structura de rezistenţă a blocului fiind grav afectată.

Din datele colectate de până acum în ancheta deschisă de pompieri, a reieşit că explozia s-a produs din cauza unei acumulări de gaze, dintr-un apartament, cel mai probabil provenită de la o butelie defectă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi, maior Eugen Chiriţă, explozia s-a declanşat în momentul în care proprietarul a încercat să îşi aprindă o ţigară.

Vecinii bărbatului care a produs explozia susţin  că acesta era cunoscut pentru faptul că, frecvent, consuma băuturi alcoolice, informaţie care nu a fost însă confirmată de autorităţi.

În noaptea trecută, şase locatari din blocul afectat au dormit la Centrul de Primiri Urgenţe a Primăriei Galaţi, în timp ce alţii au înnoptat la rude ori prieteni.

Doar locatarii de la parter, etajul I, II şi parţial III s-au reîntors în apartamente.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri