Caută
Close this search box.

Grafferul Banksy şi-a deschis un hotel în Palestina

 

 

Celebrul graffer Bansky, a cătui identitate rămâne anonimă, şi-a deschis un hotel, inspirat denumit The Walled Off Hotel în Betleem, în Palestina, la cinci metri de zidul care separă ţara gazdă de Israel.

În regim de “resort scandalos all-inclusiv”, cine doreşte cazare aici trebuie să ştie că acesta se laudă cu cea mai cumplită privelişte pe care ţi-o poate oferi un hotel, respectiv graniţa care separă teritoriile palestiniene de Israel.

De designul camerelor s-a ocupat însuşi Banksy, cunoscut pentru desenele sale cu un încărcat measaj politic, dar acesta a fost susţinut şi de alţi artişti precum Sami Musa şi Dominique Petrin.

La bar, un pian automat redă temele unor piese celebre Massive Attack, Nine Inch Nails, Red Hot Chilli Peppers şi Hans Zimmer. Walled Off Hotel a luat naştere din transformarea unui fost atelier de ceramică, incluzând acum şi un magazin magazin de ceai, galerie de arta şi consumabile graffiti.

Banksy, care este şi finanţatorul proiectului, vrea să ţină hotelul deschis tot timpul anului. El descrie locul ca pe o „inimă deschisă spre comunitate”, care nu este afiliată nici unui partid sau aflată sub presiuni politice.

Enigmaticul Banksy şi-a susţinut demersul printr-o declaraţie: “Exact acum 100 ani, Marea Britanie a preluat controlul în Palestina şi a reînceput rearanjarea mobilerului… iar rezultatul e un haos total. Am simţit că e un moment bun de a reflecta asupra ceea ce se întâmplă atunci când Marea Britanie ia o decizie politică fără a-şi asuma complet consecinţele.”

The Walled Off Hotel a fost deschis pe 11 martie, iar închirierea unei camere costă 30 $ pe noapte.

Sursa foto: dezeen.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri