Caută
Close this search box.

20 de turişti români, blocaţi de 24 de ore în Mexic

 

Aproximativ 20 de turiști români sunt blocați într-un autocar în sudul Mexicului. Turiștii sunt în același loc de peste 24 de ore din cauza unor proteste spontane pe șoseaua pe care circula autocarul. Grupul de turişti se îndreaptă către localitatea Tuxtla Gutierrez, urmând ca la 4 aprilie să revină în România.

Cetățenii români care se aflau în vacanță în Mexic au rămas blocați în sudul Mexicului din cauza unor proteste care au loc pe ruta respectivă. Din cauza manifestanților, autocarul nu poate să înainteze și nici să se întoarcă în punctul de plecare.

Potrivit unui comunicat MAE, turiștii au contactat misiunea diplomatică română la luni pentru a solicita sprijinul, întrucât au rămas blocaţi în statul Oaxaca din cauza unor manifestații spontane organizate la ieșirea din satul El Camaron.

De asemenea, se încearcă trimiterea unor microbuze pentru recuperarea turiștilor, spun reprezentanții firmei de turism care au organizat excursia. Accesul în zona respectiva se poate face doar cu autoturisme de mici dimensiuni.

„Ambasada României la Ciudad de Mexico are în atenţie cazul a 20 de cetăţeni români aflaţi în scop turistic pe teritoriul Statelor Unite Mexicane. Grupul de turişti se îndreapta către localitatea Tuxtla Gutierrez, urmând ca la 4 aprilie să revină în România. Aceştia au contactat misiunea diplomatică română la 27 martie a.c., pentru a solicita sprijinul, întrucât au rămas blocaţi în statul Oaxaca din cauza unor manifestaţii spontane organizate la ieşirea din satul El Camaron”, precizează MAE.

Misiunea diplomatică a luat legătura cu autorităţile mexicane pentru a sprijini la rezolvarea situaţiei. De asemenea, Ambasada României la Ciudad de Mexico a solicitat Statului Major al Poliţiei din Oaxaca o escortă de poliţie, care să îi ajute pe turiştii români să părăsească zona manifestaţiei.

„Misiunea diplomatică română monitorizează cazul şi menţine legătura atât cu autorităţile competente, cât şi cu grupul de turişti români şi acordă asistenţă consulară, în limita competenţelor”, mai precizează MAE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri