Caută
Close this search box.

Prof. Alexandru Ciurea, Doctor Honoris Causa al Universității Ovidius din Constanța

 

Universitatea Ovidius din Constanța va acorda titlul de Doctor Honoris Causa profesorului universitar doctor Alexandru Vladimir Ciurea.

Alexandru Vladimir Ciurea este medic primar neurochirurg, doctor în științe medicale, profesor universitar de neurochirurgie al Universității Carol Davilla din București, membru al Acadmiei de Științe Medicale din România și președinte de onoare al Societatății Române de Neurochirurgie.

Prof. Alexandru Ciurea, față în față cu admiratorii săi din Craiova, unde și-a lansat, vineri, volumul ”Călătorii în centrul gândiri”. Foto: Tudor Artenie

De-a lungul impresionantei sale cariere, a realizat peste 23.000 de operații pe creier, jumătate dintre pacienți fiind copii. A coordonat peste 20 de proiecte de cercetare naționale și internaționale. A publicat 39 de cărți.

Este primul medic din România care a aplicat tehnica drenajului ventriculo-peritoneal. Centrul de Excelență în Neurochirurgie, singurul din țară, a fost realizat sub coordonarea domniei-sale, iar Spitalul de Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni din București a fost acreditat internațional tot sub coordonarea domnului profesor Alexandru Vladimir Ciurea.

Ceremonia de decernare a va avea loc marți, 22 martie, începând cu orele 11:00, în Sala Senatului Universității Ovidius din Constanța.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri