Caută
Close this search box.

Topul celor mai fericite țări din lume: România ocupă locul 57

România ocupă locul 57 în World Happiness Report 2017, depășită de Cehia (23), Polonia (46) sau Republica Moldova (55), dar înaintea Ungariei (75), Grecia (87) sau Bulgaria (105), potrivit World Happiness Report 2017 întocmit de ONU și dat luni publicității.

Acest raport combină șase factori pentru a realiza acest clasament cu 155 de poziții: PIB-ul pe cap de locuitor, speranța de viață, sprijinul social, incidența corupției în administrație și afaceri, libertate socială și generozitate măsurată în donații recente.

Primele zece țări cele mai fericite din lume, potrivit acestui clasament, sunt: Norvegia (1), Danemarca (2), Islanda (3), Elveția (4), Finlanda (5), Olanda (6), Canada (7), Noua Zeelandă (8), Australia (9) și Suedia (10).

La capătul clasamentului se află Yemen (146), Sudanul de Sud (147), Liberia (148), Guineea (149), Togo (150), Ruanda (151), Siria (152), Tanzania (153), Burundi (154) și Republica Centrafricană (155).

România se situează pe locul 15 într-un clasament al progreselor realizate de 126 de țări în intervalul 2014-2016 față de intervalul 2005-2007, clasament dominat de Nicaragua, Letonia și Sierra Leone. Și în acest clasament care măsoară ameliorarea indicelui de fericire R. Moldova se află înaintea României, pe locul al 5-lea.

Unul dintre capitolele din acest clasament la care România stă cel mai bine este percepția subiectivă asupra stării personale de bine în rândul copiilor, măsurată în funcție de trei indicatori — satisfacția față de viață în general, gradul de fericire din ultimele două săptămâni și optimismul în privința viitorului — la care țara noastră a obținut scoruri de 9-9,5 din 10, cele mai mari din lume, potrivit studiului realizat.

sursa: agerpres.ro

Un răspuns

  1. Partea materiala este substantiala pentru bunastarea (si fericirea umana) , insa mult mai important este sa stii cum sa o exploatezi, nu neaparat cantitatea…Romania are inca resurse materiale peste media, insa la capitolul prosperitate individuala (si generala, de masa), se inscrie in randul tarilor africane(cele mai multe, si acolo sunt exceptii care surclaseaza Romania), tocmai pentru ca INEGALITATEA si INECHITABILITATEA sunt politici guvernamentale, iar aceasta este foarte normal intr-o republica gen cea mioritica…Mai mult, printre primele 10 locuri, 7 sunt Monarhii, iar Islanda si Finlanda sunt republici insa cu istoric comun cu Monarhiile din zona, de unde si mostenirea sociala avuta si -evident- rezultatele…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri