Caută
Close this search box.

Sondaj. Laura Codruţa Kovesi preşedinte?!

 

Klaus Iohannis nu mai este prima opţiune a votanţilor anti-PSD pentru alegerile prezidenţiale din 2019, conform unui sondaj Sociopol, institute deţinut de Mirel Palada.

Iohannis este înlocuit în simpatiile publicului anti-PSD de către procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Laura Codruţa Kovesi a adunat 28% dintre preferinţele lor şi l-a detronat astfel pe Klaus Iohannis. Preşedintele adună doar 20% dintre voturile anti-PSD. Clasamentul este completat de fostul premier Dacian Cioloş cu 10% şi de Nicuşor Dan cu 2%. 40% sunt nehotărâţi cu privire la o alternativă pentru candidatul PSD, se mai arată în sondaj.

În tabăra PSD, favorită este Gabriela Firea, cu 32%, urmată de Victor Ponta – 18% şi Liviu Dragnea cu 10%. 40% dintre suporterii pesedişti nu au oferit un răspuns.

Strict în privinţa candidatului PNL, favorit este Iohannis cu 37%, urmat la mare distanţă de Cristian Buşoi şi Cătălin Predoiu.

Din tabăra neafiliaţilor politic, Laura Codruţa Kovesi este văzută drept varianta cea mai bună cu mai mult de o treime din voturi, urmată de Dacian Cioloş cu 17% şi Mihai Răzvan Ungureanu cu 8%.

Dacă duminica viitoare are avea loc alegeri parlamentare, situaţia nu ar fi fundamental diferită de cea de pe 11 decembrie. Principala deosebire ar fi scăderea PMP sub pragul electoral şi creşterea USR la 12%.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1007 persoane. Eroarea maximă admisă este de 3.2%.

Reamintim că Sociopol, institutul deținut de Mirel Palada, fost consilier al lui Victor Ponta pe vremea când acesta era premier, credita înainte de alegerile generale din decembrie 2016 că PRU, partidul condus de Bogdan Diaconu, ar depăşi 5%, pragul de intrare în Parlament.

Un răspuns

  1. Chiar ati inebunit ce popor de cacat am ajuns de ce nu punem unul din gradinita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri