Caută
Close this search box.

Meteo. Vreme caldă şi însorită în toată ţara

 

Vremea va fi predominant frumoasă şi deosebit de caldă în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în regiunile intracarpatice, informează ANM.

Joi, în ţară, temperaturile maxime se vor situa între 14 şi 24 de grade, mai scăzute în Dobrogea, până spre 9 grade pe litoral, iar minimele vor avea valori de la -1 grad în estul Transilvaniei, până la 13 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în vestul şi nordul ţării, unde izolat vor fi averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, pe arii restrânse cu uşoare intensificări în Banat şi Moldova. În zonele joase de relief din centru, est şi sud, dimineaţa şi noaptea, izolat, se va semnala ceaţă, iar în estul Transilvaniei brumă.

La Bucureşti, vremea va fi frumoasă şi caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 3 grade.

Vineri, în ţară, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile nordice, estice, centrale şi la munte, unde local se vor semnala ploi, mai ales sub formă de aversă, însoţite şi de descărcări electrice. În nordul Carpaţilor Orientali, la peste 1400 m, spre sfârşitul intervalului, trecător, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în estul teritoriului şi în zona montană. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 24 de grade, mai coborâte pe litoral, spre 11 grade, iar cele minime se vor încadra 3 şi 11 grade. În zonele joase, pe arii restrânse, vor mai fi condiţii de ceaţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri