Caută
Close this search box.

Mircea Dinescu, atac la Ionescu Quintus: Nici când împlineşte 100 de ani porcul nu se preschimba într-o crizantemă

 

Poetul Mircea Dinescu a comentat decorarea lui Mircea Ionescu Quintus cu „Steaua României“ de către Preşedintele Klaus Iohannis. În editorialul de miercuri din Cațavencii, jurnalistul aduce acuzatii extrem de grave lui Mircea Ionescu Quintus, președintele de onoare al liberalilor, despre care spune că are o bogată activitate în sfera Securității. Editorialul său este intitulat sugestiv: „Nici când împlinește 100 de ani porcul nu se preschimbă într-o crizantemă”.

Totodată, Dinescu îl condamnă și pe presedintele Klaus Iohannis, care l-a decorat pe Quintus cu Steaua României, după ce liderul PNL a împlinit 100 de ani.

„Luând numai câte un an din viaţa celor pe care i-a băgat în pământ înainte de termen, domnul Ionescu Quintus pare sortit să trăiască 183 de primăveri, căci 183 de note informative conţine dosarul de turnător al preşedintelui de onoare liberal“ scrie Mircea Dinescu.

„Au murit şi prietenii turnaţi, au murit şi securiştii care i-au anchetat, numai bătrânul ciripitor supravieţuieşte propriilor sale păcate, spre fericirea de-a dreptul oligofrenă a lui Klaus Iohannis, care zilele trecute i-a proptit în piept „Steaua României“ cu grad de ofiţer. Performanţa avocatului, care prin însăşi natura meseriei era menit a-şi salva clienţii de pârnaie, e mirobolantă, căci domnul Quintus mai mult a băgat la mititica decât a scos – lucru atât de bine făcut încât nu l-a lăsat indiferent pe Klaus Iohannis“ , adaugă Dinescu.

Avocat ploieștean, Quintus trebuia să-și apere clienții, dar, după cum arată Dinescu, acesta îi tura Securității sub diverse nume de cod.

“Quintus mai mult a băgat la mititica decât a scos. (…) Narcisul ce se oglindise cu drag în fântâna Securității își multiplicase sinele prin sciziparitate, semnând notele informative, în 1959, cu numele de cod Radu, în 1967, cu numele Marcel, iar din 1971 până în 1989, cînd povestea de amor încă nu se încheiase, cu numele Filip”, se arată în articol.

Pentru faptele sale, Ionescu Quintus “a fost uns general în rezervă când capitalismul tocmai dădea în pârg”, adaugă Dinescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri