Caută
Close this search box.

Ședință comună a guvernelor României și Republicii Moldova

La Piatra Neamț are loc astăzi o nouă şedință comună a guvernelor României și Republicii Moldova, conduse de premierul Sorin Grindeanu și omologul său, Pavel Filip. Principalele obiective ale reuniunii interguvernamentale vizează continuarea și dezvoltarea cooperării bilaterale, evaluarea stadiului proiectelor comune și identificarea unor noi inițiative de colaborare.

„Relaţia dintre România şi Republica Moldova este una specială. Există  aşteptări şi interes permanent din partea cetățenilor celor două state. Vom sprijini în continuare dezvoltarea și modernizarea Republicii Moldova, precum și parcursul său european”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Pe agenda reuniunii se vor afla acte normative privind stadiul proiectelor comune în derulare, cum ar fi proiectul de asistență tehnică și financiară acordat de partea română Guvernului Republicii Moldova, dar și proiectele sectoriale comune din domeniul energetic, educațional, cultural.

De asemenea, vor fi discutate oportunitățile de investiții românești în Republica Moldova, precum și posibilitățile de continuare a colaborării în domeniile IT, finanțe, justiție, afaceri interne.

În contextul sedinței comune vor avea loc întâlniri bilaterale între premierul Sorin Grindeanu și omologul său Pavel Filip, precum și între miniștrii români și omologii lor din Republica Moldova.

Menționăm că pe 27 martie se împlinesc 99 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Acestă unirea durat până în 1940, când Basarabia a fost ocupată de Uniunea Sovietică, în urma pactului Ribentrop-Molotov. După al doilea război mondial, Basarabia fost parte component a URSS, iar în 1991 și-a declarat independența.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri