Caută
Close this search box.

Petre Roman pierde procesul cu ANI

Petre Roman a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate. Decizia este definitivă.

”Admite recursul declarat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei civile nr. 1390 din 22 aprilie 2016 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa civilă recurată şi, rejudecând: Admite excepţia tardivităţii formulării contestaţiei, invocată de pârâtă prin întâmpinare. Respinge contestaţia formulată de reclamantul Petre Roman împotriva Raportului de evaluare nr. 10447/G/II/12.03.2014 întocmit de pârâta Agenţia Naţională de Integritate, ca tardiv formulată”, se arată în decizia Inaltei Curți de Casație și Justiție, citată de Mediafax.

În aprilie 2016, Curtea de Apel Bucureşti i-a dat câştig de cauză lui Petre Roman, hotărând anularea raportului Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), potrivit căruia Petre Roman s-ar fi aflat în incompatibilitate, din data de 20 decembrie 2012, întrucât deţinea, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de persoană fizică autorizată – Roman V. Petre Persoană Fizică Autorizată.

În luna ianuarie a anului 2015, Tribunalul Bucureşti a decis să se menţină raportul ANI, prin care s-a constatat că fostul parlamentar se afla în incompatibilitate. Hotărârea a fost luată la acel moment ca urmare a unui incident procedural, în urma căruia Petre Roman nu s-a adresat în timpul acordat de lege instanţei competente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri