Caută
Close this search box.

Ucraina: Explozie la un depozit important de muniții din regiunea Harkov

 

O puternică explozie, urmată de un incendiu, s-a produs în noaptea de miercuri spre joi la un important depozit de muniții situat în apropiere de orașul Balakleia, regiunea Harkov (în estul Ucrainei, controlată de Kiev), autoritățile demarând evacuarea unei părți a locuitorilor din zonă, a relatat postul de televiziune ucrainean 112 pe site-ul său internet, citând surse ale Serviciului pentru Situații de Urgență.

Circa 250 de pompieri și 50 de autospeciale au fost mobilizate la lupta cu flăcările. De asemenea, o echipă a Serviciului pentru Situații de Urgență, condusă de șeful interimar al serviciului, Melciuțk O.G., s-a deplasat la locul dezastrului.

Procurorul șef militar al Ucrainei, Anatoli Matios, nu a exclus ca la originea incidentului să se afle o „mână criminală”, invocând posibilitatea unei diversiuni, a relatat la rândul său postul de televiziune ucrainean TSN.

Potrivit acestuia, explozia, ce a fost urmată de incendiu, s-a produs în jurul orei 03.00, „în urma unei diversiuni”. Deflagrația a avut loc în perimetrul în care erau depozitate obuze de tancuri și artilerie de calibrul 25 și 152 mm la depozitul de muniții din apropiere de Balakleia, în regiunea Harkov. Explozia și incendiul au provocat detonarea muniției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri