Caută
Close this search box.

După 3 partide fără gol marcat, meci de ”a fi sau a nu fi” cu Danemarca, la Cluj

Duminică seara, de la 21:45, pe ”Cluj Arena”, echipa națională de fotbal a României își va juca soarta pentru cel puțin următorii 6 ani, încercând să învingă un adversar, Danemarca, mai bine clasat în grupa preliminară pentru calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia, 2018.

După ce, cu 4 ani în urmă, nici măcar nu am ajuns la turneul final din Brazilia, avem ”șansa” ca măcar după 20 de ani – ultima participare, 1998, în Franța – să ducem tricolorul românesc la cea mai importantă competiție a fotbalului mondial. Nostalgicii își amintesc, desigur, că la sfârșitul anului 1989, înaintea marilor frământări politice și sociale care aveau să urmeze, am învins spectaculos Damenarca pe stadionul Steaua, cu 3-1, deschizînd astfel drumul echipei naționale, cu Hagi, Gică Popescu, Ionuț Lupescu și ceilalți, spre C.M. 1990 din Italia și C.M. 1994 din S.U.A. Acum însă lucrurile stau cu totul altfel, iar echipe antrenorului german Cristoph Daum este doar o umbră a generației de Aur din urmă cu aproape 30 de ani. Mai rău: naționala României nu a mai marcat NCIUN GOL în ultimele 3 meciuri disputate: 0-0 cu Kazahstan, 0-3 cu Polonia și 0-1 cu Rusia. Dacă nu se va înscrie nici cu Danemarca, nu numai că se vor compromite aproape total șansele de calificare la turneul final din Rusia, dar vom ajunge să ne umplem de rușine după 7 decenii de la o contraperformanță asemănătoare, din anii 1947 – 1948, singura situație din istorie când reprezentativa de fotbal a României a mai disputat 4 meciuri fără gol marcat.

Prăbușirea ofensivă a echipei noastre naționale vine în pofida faptului că excentricul Daum, depistat în Germania că a consumat droguri în anul 2000, a promis la instalarea în postul actual de la F.R. Fotbal că va construi o selecționată a Romîniei … ultraofensivă ! Iar la salariul de 550000 de euro pe an al lui Daum, să recunoaștem că e o ”performanță” să iei acești bani fără ca elevii tăi să marcheze vreun gol de-a lungul a luni de zile !

Echipele probabile: România: Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheș, Toșca – Benzar, Răzvan Marin, Pintilii, Latovlevici – Stanciu – Chipciu, Keșeru Antrenor: C. Daum Danemarca: Schmeichel – Kjaer, Christensen, Vestergaard – Ankersen, Wass, Kvist, Durmisi – Eriksen – N. Jorgensen, Cornelius

Antrenor: A. Hareide

Foto: Cluj Arena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri