Caută
Close this search box.

Grindeanu consideră că evaluarea în cazul lui Kovesi și Lazăr va fi una corectă

Premierul Sorin Grindeanu a declarat marți că este normal să afle concluziile ministrului Justiției în urma evaluării activității procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, și a procurorului general, Augustin Lazăr, înainte de a fi făcute publice, adăugând că are încredere că aceasta va fi una corectă, informează Agerpres.

„Vă spun ceea ce am spus în ultimele zile, și anume că atunci când l-am ales și l-am propus pe domnul Tudorel Toader am făcut-o pentru că am încredere în dânsul, am încredere în capacitatea dânsului, în profesionalismul domnului Toader. (…) E un om care e de necontestat din punct de vedere profesional, inclusiv reprezentanții Opoziției au această părere. (…) Toate aceste argumente mă fac să spun ceea ce am spus și în ultimele săptămâni, și anume că dânsul este cel care face această evaluare, conform legii și Constituției (…). O să vedem cum vor fi. (…) E normal să aflu înaintea conferinței de presă care este evaluarea dânsului. Nu știu când e programată conferința de presă, e mai puțin important lucrul acesta. Important este ca această evaluare să fie (…) făcută de un om care are această statură”, a declarat Sorin Grindeanu, la postul Europa FM.

Premierul a subliniat că nu intră în atribuțiile sale să facă evaluări asupra procurorilor-șefi, ci este treaba ministrului Justiției.

Întrebat a cui a fost ideea evaluării activității în cazul Kovesi și Lazăr, Grindeanu a răspuns: „Aici nu e că am idei sau nu am idei, e vorba de îndeplinirea sarcinilor de serviciu”.

Referitor la o eventuală legătură între evaluarea de la nivelul MJ și deschiderea la DNA a dosarului privind modul de elaborare a OUG 13, premierul a spus că ”legătura este dată de decizia Curții Constituționale”.

„Pentru toată lumea în țara asta deciziile CCR sunt obligatorii. Sper că nu le contestă nimeni în România. Nu am avut discuții de amănunt, vă tot repet, nu sunt eu ca și prim-ministru în postura de a face eu și nu intră în atribuțiunile mele evaluările. Astea sunt atribuțiunile și atribuțiile ministrului Justiției. Și cum vă spuneam, am încredere în dânsul că va face această evaluare cât se poate de corect”, a mai declarat Grindeanu.

Concluziile evaluării activității procurorului general Augustin Lazăr și a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, vor fi prezentate pe 29 martie, în cadrul unei conferințe de presă, a anunțat luni ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri