Caută
Close this search box.

APMGR susține găzduirea Agenției Europene pentru Medicamente în România

Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) salută decizia Guvernului României de a-și depune candidatura pentru găzduirea la București a Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) și își arată disponibilitatea de a colabora cu autoritățile pentru realizarea acestui obiectiv.

APMGR consideră ca relocarea în România a EMA ar aduce multe beneficii economice și sociale României și ar reprezenta o recunoaștere a valorii strategice a industriei farmaceutice din România, o industrie cu un capital uman valoros, cu o tradiție îndelungată, recunoscută internațional și cu un potențial major de dezvoltare, informează un comunicat de presă al APMGR remis MagnaNews.

Deși constrângerile economice și fiscale din ultimul timp și-au pus amprenta pe dezvoltarea acestei ramuri industriale, capacitățile de producție din România încă asigură aproape 8.000 de locuri de muncă directe și 15.000 de locuri de muncă în industriile conexe. Industria farmaceutică din România este în acest moment formată exclusiv din producători de medicamente generice – companiile membre APMGR au capacități de producție în București, Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Constanța unde se produc peste 1.500 de medicamente generice acoperind toate clasele terapeutice, de la produse antireumatice și antialergice, până la produse oncologice complexe de înalta clasă, potrivit sursei citate.

“România este pregatită să primească o agenție de reglementare a Uniunii Europene, în special una în domeniul farmaceutic, întrucât are atât experți de renume în acest domeniu, cât și o industrie farmaceutică cu tradiție în spate”, a declarat Laurențiu Mihai, director executiv APMGR.

Găzduirea de către România a EMA ar readuce în atenția publică importanța industriei farmaceutice locale, unul dintre cele 10 sectoare prioritare cu potențial competitiv, incluse în Strategia Națională pentru Competitivitate.

APMGR este pregătită să sprijine eforturile autorităților pentru dezvoltarea pe mai departe a acestei industrii, spre beneficiul pacienților și al economiei deopotrivă, se mai arată în comunicatul de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri