Caută
Close this search box.

A murit pictorul Marin Gherasim

 

Maestrul Marin Gherasim a murit la vârsta de 80 de ani, după cum anunță cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, despărțindu-se cu durere de cel care a fost președintele de onoare al UAP.

Născut la Rădăuți în 16 decembrie 1937 a absolvit Institutul de Artă  ”Nicolae Grigorescu” din București promoția 1962, se arată într-un comunicat de presă al uniunii.

Încă de la debutul oficial, expoziția anuală de stat, în 1963 atrage atenția prin raționalitatea energică a imaginii plastice apoi, ”după o perioadă evolutivă pe linia tradițională, se îndreaptă spre exploatarea virtualităților expresive ale unor modalități artistice moderne, asimilabile, la început, suprarealismului ?i apoi artei abstracte tinzând la realizarea unei sinteze care, printr-o imagine de tip montaj, să se constituie într-o metaforă, a contradicțiilor și sciziunilor civilizației…”(O. Barbosa – Dicționarul artiștilor români contemporani, 1976).

O viață dedicată actului de cultură, opera maestrului Marin Gherasim stă mărturie deschiderilor sufletești, temeiurilor prin care nu lăsăm minunea vieții să se destrame dincolo de împliniri, s-o primim și s-o împărtășim cu generozitate.

Activitatea de creație remarcabilă marchează destinul unui artist plastic ale cărui merite prodigioase au fost recunoscute atât pe plan național cât și internațional, fiind decorat cu Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Comandor.

Transmitem condoleanțe și compasiune familiei, prietenilor, tuturor celor care l-au  cunoscut, prețuit și iubit.

Trupul neînsuflețit este depus la Capela Sfântul Nectarie, iar slujba de înmormântare va avea loc joi, 30 martie 2017 ora 12.00, la Capela Centrală a Cimitirului Bellu.

Dumnezeu să-l odihnească!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri