Caută
Close this search box.

Recital de pian la patru maini la Ateneul Roman

In aceasta seara, 29 martie, ora 19, la Ateneul Roman, pianistii Remus Manoleanu si Roman Manoleanu  – tata si fiu – va invita la un recital de pian la patru maini.

Programul este atractiv prin insasi „duelarea” registrelor pianului dar si prin piesele alese:

Agustin Lara (1897-1970)  – Granada, a doua cea mai cantata lucrare in lume, compozitie scrisa fara a cunoaste acest loc al Spaniei. In momentul in care a ajuns sa o viziteze, muzicianul mexican  a recunoscut ca a descris perfect orasul. Cu o viata tumultoasa, iubind femeile, muzica si orasul natal Velacruz, Agustin Lara este unul dintre cei mai iubiti compozitori din Mexic care reuseste sa cucereasca lumea prin cele peste 600 de lucrari scrise.

Ramanand in sfera sud americana prin dansul caracteristic – tangoul – , compozitorul American Leroy Anderson (1908- 1975) scrie „Blue tango” in 1951 cu care castiga „Discul de aur” si locul 1 in top Billboards. In aceasta seara puteti audia reductia la pian la 4 maini a unei lucrari instrumentale care s-a vandut in numar record de peste 1.000.000 de copii la vremea lansarii.

O alta alegere a programului serii este tot atmosfera Spaniei –  descrisa si de Manuel de Falla (1876-1946) in opera „La vida breve” unde, in cele doua dansuri spaniole ne trimite (din nou!) in Granada, zona cu soare, dragoste, speranta, tradare, razbunare.

„Jocuri populare din Transilvania” de Constantin Silvestri  (1913-1969) este o suita miniaturala in care compozitorul valorifica melodii autentice din folclorul bihorean, preluate din culegerea folcloristului Bela Bartok. Scrisa la pian la patru maiini, lucrarea este o provocare pentru interpreti in virtuozitate si sensibilitate artistica.

Invitatele serii sunt sopranele Bianca Manoleanu si Stanca Manoleanu  – mama si fiica – ce vor interpreta romanticele „Cantece de dragoste” de Johannes Brahms. Impreuna, familia Manoleanu va valorifica instrumentul uman – vocea – si cel al clapelor pianului, propunandu-va o seara de primavara plina de bucurie, ritm si culoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri