Caută
Close this search box.

Simona Halep: Ăsta mi-e caracterul, sunt o jucătoare ridicolă. Ce i-a reproşat lui Darren Cahill

Simona Halep

Simona Halep a explicat atitudinea negativă pe care a avut-o în timpul dialogului de pe teren cu antrenorul Darren Cahill, la meciul de la Miami pierdut în faţa sportivei britanice Johanna Konta, prin faptul că obişnuieşte să fie foarte dură cu ea însăşi.

Nervoasă şi demoralizată după şansele ratate în cel de-al doilea set, pierdut la tie-break, Halep l-a chemat a doua oară pe Darren Cahill pentru sfaturi. Dialogul a început cu Halep criticându-se pentru evoluţia din sestul al doilea.

„Ăsta mi-e caracterul, sunt o jucătoare ridicolă. Am făcut două duble greşeli în tie-break şi am ratat toate mingile”, i-a spus Halep antrenorului ei.

Cahill a încercat să-i redea încrederea elevei sale.

„Ai o ocazie de a face diferenţa. Asta este tot ce pot spune. Ai mai fost în poziţia asta de multe ori şi de cele mai multe ori ai pierdut. Acum ai posibilitatea de a schimba lucrurile. Depinde de tine. Poţi decide ce vrei să faci aici. Poţi să mergi pe calea asta şi e în regulă. Sau poţi să respiri adânc, să pui prosopul pe cap şi să încerci să fii un pic mai bună în aceste situaţii. Este atât de simplu. Depinde de tine. Vine din interior. Ne e nici o problemă să scoţi în afară lucrurile astea, atât timp cât eşti dispusă să faci diferenţa. Şi dacă te bate jucând un tenis de calitate, nici o supărare. Strânge-i mâna şi spunei <bravo>”, i-a transmis Cahill elevei sale, în pauza dintre setul secund şi decisiv.

După meci, Halep s-a calmat şi a explicat că încearcă să schimbe obiceiul de a fi dură cu ea însăşi în timpul meciurilor.

„M-am criticat un pic. Pe teren, chiar dacă arăt că vorbesc cu ei, mă critic mult în timpul meciului. Nu am nici o problemă cu nimeni, este doar personalitatea mea de a fi dură cu mine însămi. Vreau să schimb asta în viitor. Pot să spun că sunt mai bună ca înainte şi lucrez la asta”, a declarat Halep pentru WTA Insider, citat de News.ro.

Simona Halep a fost învinsa de britanica Johanna Konta cu 3-6, 7-6 (7), 6-2, în sferturile de finală ale turneului WTA de a Miami, dotat cu premii totale de 6.993.450 dolari.

La prima intervenţie de „coaching”, care a avut loc în timpul celui de-al doilea set, Halep şi-a certat antrenorul, cerându-i să nu mai dea din cap atunci când greşeşte. A fost prima reacţie de acest gen în faţa lui Cahill, care o antrenează full-time din decembrie 2015, însă nu singura din cariera ei.

Victor Ioniţă a avut parte de reproşurile Simonei Halep la Miami, în 2015 – „Bate şi tu din palmele alea, nu sta degeaba”! – şi la finala câştigată în acelaşi an la Indian Wells – „Asta vrei tu să fac eu? Mişto… Şi eu vreau să mă încurajaţi mai tare şi să ţipaţi pe acolo. Aştia de ţipă sunt doar ai ei. E greu, dar mă rog, e ok.. E în regulă”.

Iată întregul dialog al Simonei cu Cahill, redat de prosport.ro.

Românca a avut meciul în mână în setul al doilea, când a servit pentru meci, dar nu a profitat, iar în setul al treilea a pierdut clar, scor 6-2.

Darren Cahill: „Nu e nicio problemă, resetează totul, nicio problemă. Haide, pune-ţi ordine în gânduri.”

Simona Halep: „Uneori cred… (neinteligibil) cer prea mult. Ăsta e caracterul meu. Sunt atât de moartă (en. I’m so dead). Am un joc ridicol.”

D.C: „Atunci, cum rezolvăm asta?”

S.H: „Nicio şansă.”

D.C: „Nu? Eliberează-te…”

S.H: „Am făcut două duble greşeli, două duble greşeli în tiebreak şi am ratat toate mingile… Serveşte puternic, are un forehand puternic.”

D.C: „Eliberează-te, mai ai două minute să dai frâu liber frustrărilor.”

S.H: „Îmi ceri prea mult şi eu îţi cer doar să… (n.r. face semn cu mâna a lehamite)”

D.C: „Ce? Tu ce îmi ceri? Fii mai exactă… ce îmi ceri (n.r. Halep repetă gestul făcut cu mână, semn că nu vrea să spună ce gândea)

Ce ar fi să ai o conversaţie reală cu persoana care stă cu tine. Acea persoană ţi-ar spune că eşti la egalitate de seturi cu o jucătoare foarte bună şi în majoritatea acestui meci tenisul tău a fost foarte bun. Poţi să fii dură cu tine, eu nu voi fi.”

S.H: „Mă complic tot timpul.”

D.C: „Atunci, Simo, ai şansa de a face diferenţa, asta e tot ce pot spune. Ai mai fost în poziţia asta de multe alte ori şi de cele mai multe ori ai pierdut, cu atitudinea asta. Acum ai şansa de a schimba lucrurile. Depinde de tine, tu decizi ce vrei să faci cu tine: poţi să urmezi calea asta şi e în regulă, sau poţi să iei o gură mare de aer, să îţi pui prosopul pe cap şi să încerci să îmbunătăţeşti puţin situaţia. E atât de simplu. Ţine de tine, e ceva ce vine din interior. Aşa că nu e nicio problemă în a te elibera, atât timp cât eşti pregătită să faci diferenţa. Dacă te bate jucând un tenis extraordinar, nicio problemă! Îi strângi mâna şi îi spui: „Bravo!””

S.H: „Crezi că pot să câştig acest meci?”

D.C: „Absolut! Cred că poţi să câştigi acest meci.”

S.H: „Dacă nu am câştigat al doilea set, în care am avut atâtea şanse…”

D.C: „Nu ai făcut totul greşit. Bine, au fost vreo două duble greşeli, ea a avut câteva lovituri extraordinare, a fost curajoasă la punctele mari. De aceea vreau să fii curajoasă! Fii curajoasă în momentele mari. Ai servit de câteva ori fals cu al doilea serviciu, dar nu e nicio problemă în a fi curajoasă.”

S.H: „În unele momente am fost curajoasă.”

D.C: „Nu o să mă cert cu tine pe tema asta, ok? Trebuie să îţi demonstrezi ţie, nu mie. Nu eu sunt cel care poate răspunde acestor întrebări, ci doar tu poţi şi ai şansa de a îndrepta asta. Eşti o atletă mai bună decât ea, trebuie să transformi meciul într-o întrecere atletică. Mişc-o de pe loc, fă un pas înainte! Nu lovi mingea pe mijlocul terenului şi asigură-te că nu alergi doar tu. Fii atletă! La naiba, o să mă duc eu acolo şi o să alerg, dacă tu nu o faci. Fă-o să se mişte de fiecare dată. De fiecare dată când ai şansa de a deschide terenul, profită de ea! Bine, poţi să faci câteva greşeli, nu e nicio problemă. Joacă după regulile tale şi fă din acest meci un concurs atletic. Şi păstrează-ţi concentrarea. Pune-ţi prosopul pe cap, concentrează-te la ce ai de făcut şi hai, să facem un meci mare în acest ultim set. E timpul pentru o schimbare. E primul turneu unde esti la 100% din punct de vedere fizic. Hai, vreau să văd un mic zâmbet”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri