Caută
Close this search box.

Nume nou, probleme vechi: FC FCSB SA

Oficial, de joi, 30 martie 2017, Federația Română de Fotbal a recunoscut că echipa aflată în Liga I și patronată de Gigi Becali nu mai poate avea nicio legătură cu numele, marca sau cuvântul ”Steaua”.

Concret, gruparea antrenată de Laurențiu Reghecampf se numește FC FCSB SA. Atât și nimic mai mult. Fără ”Steaua” și, desigur, fără ”București” în titulatură, pentru că nu are (nu poate avea) vreun sediu în București! Acestea fiind zise, lucrurile par, la prima vedere, a se fi clarificat. Adevărul este, însă, departe de așa ceva. Noul nume, agreat și recunoscut de FR Fotbal, ridică multe și mari semne de întrebare. ba chiar și semne de exclamare! Iată doar câteva dintre ele:

1. Conform regulamentelor FRF, o echipă își poate schimba denumirea doar în intervalul dintre campionate, în niciun caz în plin Play-off, ca acum. De ce acceptă FRF?

2. Dacă echipa se numește acum FC FCSB SA, înseamnă că ea s-a afiliat la FRF și a activat până acum sub un nume fals, Steaua. Cum a fost posibil?

3. Înființată în 2003, FC FCSB SA a jucat direct în prima ligă, lucru care din nou contravine regulamentelor FRF.

4. Echipa lui G. Becali este înregistrată, sub numele de FCSB, în afara orașului București, mai exact la Mogoșoaia. Să înțelegem că ea se numește acum FC FCSB SA Mogoșoaia ? pentru că orice echipă afiliată la FRF trebuie să aibă în numele său și denumirea localității în care este înregistrată … Dar, deocamdată,să stăm strâmb și să judecăm drept. Să vedem ce vor avea de spus și representanții FR Fotbal, precum și aceia ai grupării din Liga I. Să fim bine înțeleși: nu vrem răul acestei echipe. Cu atât mai puțin al fotbalului românesc. Dar vrem și trebuie să știm adevărul despre o formație valoroasă, care a obținut multe rezultate bune în anii din urmă. Și să mai așteptăm, totuși, ceva, cât de cât plauzibil, din partea FR Fotbal. Tăcerea acesteia ar fi cel mai neinspirat ”răspuns”.

Poate există, totuși, lucruri pe care (încă) nu le știm. Și care ar putea elucida problemele. În ce privește echipa lui L. Reghecampf, îi dorim sincer mult succes, orice ar fi să fie în continuare. Așa cum dorim mult succes și noii și legalei formații CSA Steaua, al cărei director este Marius Lăcătuș, iar antrenor principal Ion Ion, un alt fost jucător emblematic al Clubului din Ghencea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri