Caută
Close this search box.

Sectorul IT din România, în atenția Parlamentului European

Avem un potențial enorm în sectorul digital și al inovării, un potențial ce poate contribui decisiv la construirea unei imagini pozitive de țară, consideră europarlamentarul Victor Negrescu, cel care a fost, în ultimele zile, gazda unei delegații a Parlamentului European venită în România pentru a cunoaște reprezentanți de top din industria IT autohtonă, precum și factori de decizie și membri ai societății civile.

”România are un potențial enorm în domeniul digital și al inovării. Această Românie creativă poate schimba imaginea țării noastre dacă știm să o promovăm, arătând tuturor de ce sunt în stare talentele noastre. De aceea, împreună cu o delegație a Grupului S&D din Parlamentul European, am venit la București pentru a discuta cu mai multe companii românești de top din zona digitală, dar și cu decidenți interesați de promovarea componentei de inovare. În acest fel, delegația Parlamentului European a văzut la fața locului potențialul României în domeniul IT”, a subliniat europarlamentarul Victor Negrescu. Agenda vizitei delegației a mai cuprins o dezbatere a Grupului S&D cu reprezentanți ai hub-urilor și incubatoarelor de afaceri din mediul digital românesc și o masă rotundă la nivel înalt, pe tema “Cybersecurity in the new digital age“, la care au participat 70 dintre cei mai proeminenți factori de decizie, reprezentanți ai companiilor și ai societății civile din domeniul cybersecurity.

”Avem nevoie de o reconfigurare a felului în care domeniul IT a fost gestionat în ultimii ani, pentru a se maximiza şansele programatorilor români şi ale companiilor autohtone de a ieşi pe pieţele internaţionale cu produse fiabile. Și sunt convins că actualul guvern este în măsură să dea direcția potrivită în acest sens, dat fiind interesul ridicat și disponibilitatea de a colabora cu sectorul IT”, a mai adăugat Victor Negrescu, care este și deținător al titlului de Europarlamentar al Anului 2015 la capitolul Agenda Digitală. În cadrul mesei rotunde privind securitatea cibernetică, europarlamentarul a atras atenția asupra faptului că, potrivit Intel, până la 200 de miliarde de dispozitive digitale conectate la Internet, la nivel mondial – așa numitele IoT devices – vor trebui securizate până în 2020, de la 15 miliarde câte erau în 2015. Potrivit estimărilor Microsoft evidențiate de Negrescu, circa 4 miliarde de oameni vor fi conectați la Internet până în 2020, dublu față de numărul celor din prezent. Totodată, a mai arătat acesta, cheltuielile privind securitatea cibernetică sunt așteptate să depășească un trilion de dolari în intervalul 2017 – 2021, în condițiile în care costurile pagubelor cauzate de crimele cibernetice sunt estimate să ajungă la 6 trilioane de dolari până în 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri