Caută
Close this search box.

Siria: Opoziția refuză orice rol pentru Bashar al-Assad

 

Opoziția siriană a regimului de la Damasc a informat joi că refuză orice „rol” actual sau viitor al lui Bashar al-Assad, în contextul în care administrația americană a anunțat că plecarea președintelui sirian „nu mai este o prioritate” pentru a se pune capăt conflictului, potrivit AFP.

„Opoziția nu va accepta niciodată ca Bashar al-Assad să aibă vreun rol în vreun moment (..), poziția noastră nu se va schimba”, a declarat presei Monzer Makhos, unul dintre purtătorii de cuvânt ai Înaltului Comitet de Negocieri (HCN) care reunește grupările cheie ale opoziție siriene.

Joi, ambasadorul american la ONU, Nikki Haley, a afirmat că Washingtonul nu mai consideră plecarea președintelui sirian, Bashar al-Assad, o prioritate pentru a pune capăt conflictului din această țară.

„Trebuie să îți alegi bătăliile”, le-a spus Nikki Haley unui grup de jurnaliști. „Când privim situația, trebuie să ne schimbăm prioritățile, iar prioritatea noastră nu mai este să stăm la locul nostru și să ne concentra asupra modului în care îl putem obliga pe Assad să plece”, a adăugat ea.

Nikki Haley s-a exprimat după afirmații similare făcute de secretarul de stat american, Rex Tillerson, care joi, la Ankara, a semnalat o schimbare în diplomația americană, afirmând că „soarta președintelui Assad, pe termen lung, va fi decisă de poporul sirian”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri