Consiliul Național al Audiovizualului a decis să amendeze trustul Intact.

CNA a sancţionat televiziunea de ştiri din cauza unei emisiuni în care Olivia Steer a afirmat că persoanele vaccinate devin factori de răspândire a bolii şi că, în stadii incipiente ale cancerului, mamografia ar face rău,

Steer a afirmat în emisiunea de la Antena 3, potrivit news.ro, că vaccinurile au fost responsabile pentru moartea mai multor copii din judeţul Argeş. Ea a invocat, în sprijinul spuselor, un raport al Corpului de Control al Guvernului.

De asemenea, Olivia Steer a mai susşinut în emisiune că, în stadiile incipiente ale cancerului, mamografia ar face rău, pentru că anumite forme ale acestuia nu se dezvoltă dacă sunt lăsate în pace. Chiar şi cancerele mai dezvoltate se pot remite de la sine, în anumite cazuri. Ea a citat aşa-zise studii apărute online.

Amenda a fost propusă de Radu Herjeu şi a fost votată de şapte din cei opt membri CNA prezenţi la şedinţă – Florin Gabrea, Orsolya Eva Borsos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tfeanu, Radu Bogdan Herjeu şi Dorina Rusu. Radu Călin Cristea a fost împotrivă.

„Prin faptul că a invitat-o pe doamna Olivia Steer, şi treaba ei ce părere are şi, într-adevăr, a dăunat prin ceea ce a făcut pe Facebook, dar faptul că a fost invitată la Antena 3 într-o emisiune cu audienţă atât de mare i-a dat i legitimitate în plus. Nu are cum Olivia Steer să aibă legitimitate cu privire la probleme medicale privind sănătatea copiilor, sănătatea femeilor bolnave de cancer. Cum se poate să spună la televizor că mamografiile sunt periculoase şi un cancer, dacă ai răbdare să îl laşi 6 ani, atunci se resoarbe de la sine?”, a spus Dorina Rusu.

De asemenea, postul de televiziune a mai primit o amendă pentru o altă emisiune care a fost reclamată de Cristian Macsim, fostul şef al Serviciului Secret al Poliţiei din Suceava, forul audiovizual cerând televiziunii să îi acorde drept la replică. Cele două amenzi se ridică la 25.000 de lei.

FOTO: obiectiv.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 4 =