Caută
Close this search box.

Ateneul Rugului Aprins: Campania de deminare din Iordan continuă

Aducerea la Bucureşti a Icoanei Maicii Domnului Iordăniţa, constituie un nou prilej ca „Ateneul Sfântului Pantelimon” să se alăture campaniei Patriarhiei Române de înlăturare a minelor antipersonal din zona Valea Mănăstirilor (Iordan).
Cu ocazia celei de a X-a ediţii a manifestării religios-culturale intitulată ,, ICOANA – FEREASTRĂ SPRE DUMNEZEU”, organizată cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în perioada 3 martie – 5 martie 2017, la Teatru Bulandra – Sala Toma Caragiu (Str. Jean Louis Calderon nr. 76A) va avea loc o expoziţie de icoane la care vor participa şi membrii Departamentului pentru copii şi tineret „Ateneului Sfântului Pantelimon din Bucureşti”.
Icoanele cu care copii şi tinerii parohiei Sfântul Pantelimon – Foişorul de Foc vor participa la această expoziţie au fost realizate sub coordonarea pictorului Pioară Oprea pe parcursul celor patru ateliere de pictură pe lemn intitulate “Ateneul Rugului Aprins” ce s-au derulat în cadrul evenimentelor dedicate „Anului omagial al iconarilor şi pictorilor bisericeşti şi Anului comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului” în Patriarhia Română.
Copiii au pictat icoanele lor cu conştiinţa că opera lor va contribui la o cercetare mai atentă a trecutului şi o valorificare a suferinţei celor care au suferit temniţă grea pentru mărturisirea credinţei creştine, potrivit cuvântului evanghelic care spune “în temniţă am fost şi aţi venit pe la Mine” (Mt. 25, 36).
Astfel, prin participarea la această expoziţie, Departamentul pentru copii si tineret “Ateneul Sfântului Pantelimon” doreşte să se alăture campaniei Patriarhiei Române de înlăturare a minelor antipersonal din zona Valea Mănăstirilor (Iordan) şi de refacere a schitului românesc Sfântul Ioan Botezătorul de la Iordan, unde a slujit şi sfântul cuvios de origine română Ioan Iacob de la Neamţ (cinstit de Biserica Ortodoxă în data de 5 august).
Iniţiativa este prilejuită de aducerea la Bucureşti în perioada 1 – 6 martie 2017 de către părintele arhim. Teofil Anăstăsoaie, Reprezentantul Patriarhiei Române la Sfintele Locuri şi Superiorul Aşezămintelor Româneşti de la Ierusalim, Ierihon şi Iordan, a Icoanei Maicii Domnului Iordăniţa , salvată din biserica schitului românesc de la Iordan, în faţa căreia a slujit odinioară Sfântul Cuvios Ioan Iacob, un exemplu de mărturisire a ortodoxiei din perioada regimului comunist.
Este pentru a doua oară când Departamentul pentru copii si tineret “Ateneul Sfântului Pantelimon” se alătură campaniei Patriarhiei Române de înlăturare a minelor antipersonal din zona Valea Mănăstirilor(Iordan) şi de refacere a schitului românesc Sfântul Ioan Botezătorul de la Iordan, după ce în luna septembrie 2016 au întreprins o activitate similară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri