Caută
Close this search box.

„Balena albastră” a ajuns în Guvernul de la Chişinău

 

Premierul moldovean Pavel Filip a declarat joi că subiectul jocului „Balena albastră” a fost „discutat profund la şedinţa Guvernului de la Chişinău şi separat cu instituţiile care sunt responsabile de acest domeniu”.

„Nu este un subiect simplu. Ca fost ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, tema guvernanţei interenetului este larg dezbătută la nivel mondial. Consider că am luat toate măsurile necesare şi faptul că această fetiţă a fost salvată la Chişinău ne arată că aceste măsuri dau roade. Am încercat să discutăm cu copiii, cu părinţii, cu profesorii venind cu o abordare foarte complexă. După aceste discuţii au fost identificaţi mai mulţi copii care au fost atraşi în acest joc dar, cu părere de bine, am reuşit să facem faţă acestui fenomen care se extinde. Avem şi proiecte de legi care urmează să fie discutate, dar numai printr-o abordare largă, inclusiv cu societatea civilă, acest fenomen poate fi combătut. Copiii trebuie să înţeleagă să facă diferenţa dintre bine şi rău în spaţiul internetului, iar pentru asta adulţii trebuie să acţioneze. Îmi pare bine că cei de la Ministerul de Interne au venit cu acţiuni în acest sens şi sper să oprim acest fenomen şi să ne bucurăm de partea bună a spaţiului virtual”, a declarat premierul moldovean Pavel Filip, fost ministru al Comunicaţiilor.

Despre acest subiect, premierul Sorin Grindeanu a declarat: „Din punctul meu de vedere, ca fost ministru al Comunicaţiilor – de altfel l-am cunoscut pe domnul Filip tot la o şedinţă comună în 2015 când eram amândoi miniştri ai Tehnologiei Informaţiilor – consider că ceea ce trebuie facă presa, societatea civilă, instituţiile statului este informarea, cheia rezolvării problemei. Societatea informaţională din zilele noastre oferă atât lucruri bune, cât şi provocări de acest tip. Doar o informare şi un efort comun al instituţiilor şi al societăţii civile şi presei poate să preîntâmpine situaţii neplăcute. Provocările generate de dezvoltarea societăţii informaţionale sunt greu de cuantificat. Un efort comun poate să reducă din efectele provocărilor negative asupra societăţii noastre”.

Sursa foto: YouTube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri