Caută
Close this search box.

Candidatul dreptei la preşedinţia Franţei, Francois Fillon, are probleme: soția anchetată

 

Penelope Fillon, soţia candidatului partidului Republicanii în scrutinul prezidenţial francez, Francois Fillon, a fost reţinută pentru audieri în ancheta privind salariul pe care l-ar fi încasat ilegal ca asistent al lui, a anunţat Reuters, citând informaţii publicate Mediapart.

Informaţia a fost publicată de un reporter Mediapart pe Twitter. Avocatul acesteia nu a putut fi contactat pentru comentarii.

În ianuarie, publicaţia Canard Enchaîné a dezvăluit că soţia candidatului de centru-dreapta, Penelope Fillon, ar fi fost remunerată timp de opt ani ca asistent parlamentar al lui Francois Fillon deşi nu a efectuat activităţile prevăzute în fişa postului.

Francois şi Penelope Fillon, convocaţi de judecătorii de instrucţie

Francois Fillon, candidatului partidului Republicanii în scrutinul prezidenţial francez, şi soţia sa, Penelope Fillon, au fost convocaţi de judecătorii de instrucţie pe data de 15, respectiv 18 martie, potrivit unor informaţii obţinute de publicaţia Le Figaro.

Din acest motiv, candidatul şi-a anulat, miercuri dimineaţă, vizita programată la Salonul de Agricultură.

Francois Fillon discută în această dimineaţă cu echipa sa de campanie înainte de a susţine o conferinţă de presă la prânz.

Potrivit Le Journal du Dimanche, fostul premier francez nu ştie ce strategie să adopte în acest caz, şi anume dacă să coopereze cu magistraţii sau să nu răspundă la convocare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri