Caută
Close this search box.

Caramitru, Țopescu și Ienei, decoraţi cu Ordinul “Steaua României”

 

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele de decorare a lui Ion Caramitru, Emeric-Alexandru Ienei și Cristian-George Țopescu, cu Ordinul „Steaua României”, informează Administrația Prezidențială.

Cu prilejul împlinirii vârstei de 75 de ani, în semn de „înaltă apreciere pentru întreaga sa carieră pusă în slujba teatrului și filmului, pentru dăruirea și profesionalismul de care a dat dovadă în domeniul managementului cultural, precum și pentru promovarea constantă a imaginii țării noastre în lume”, șeful statului i-a conferit maestrului Ion Caramitru Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler.

Totodată, în semn de „înaltă apreciere pentru întreaga sa activitate desfășurată, atât în calitate de jucător cât și de antrenor, pentru dăruirea, devotamentul și profesionalismul cu care a pregătit generații de fotbaliști, pentru contribuția sa la obținerea unora dintre cele mai memorabile rezultate ale fotbalului românesc”, președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler lui Emeric-Alexandru Ienei.

Șeful statului i-a conferit lui Cristian Țopescu același ordin, în semn de „înaltă apreciere pentru întreaga sa activitate, pentru dăruirea și devotamentul cu care a susținut și promovat valorile sportului național, pentru intuiția, căldura și erudiția cu care a comentat performanțele sportului românesc”.

Ion Caramitru: Este un gest care mă emoționează și mă bucură

Directorul Teatrului Național din București (TNB), actorul Ion Caramitru, care joi împlinește 75 de ani, afirmă că decorația primită din partea președintelui Klaus Iohannis reprezintă „o recunoaștere a unei vieți întregi”, un gest care îl emoționează și îl bucură.

„Nu știu dacă este vorba de un cadou sau de o recunoaștere a unei vieți întregi, pentru că eu sunt la apogeul vieții. Bănuiesc că atunci când se face așa ceva, cum și noi facem în mic la UNITER când dăm premiile pentru întreaga activitate, luăm în calcul ce a făcut omul o viață întreagă. Bănuiesc că de aici pleacă și motivația pe care am citit-o, de asta este vorba. Sigur că este un gest care mă emoționează și mă bucură și nu poate fi altceva decât o bucurie care îți întregește viața și pentru mine lucrul acesta este flatant”, a declarat Ion Caramitru, citat de Agerpres.

El a spus că își sărbătorește ziua de naștere pregătindu-se pentru turneul pe care Naționalul bucureștean îl va face în weekend la Chișinău.

„Îmi sărbătoresc ziua cu pregătirile pentru plecarea de mâine la Chișinău cu Teatrul Național în schimbul nostru anual cu titlul ‘Teatrul românesc la București și Chișinău’. În fiecare an, teatrul din Chișinău vine la noi și noi mergem la ei. Și acum este rândul nostru să mergem la ei și sâmbătă și duminică avem două spectacole acolo”, a precizat Caramitru.

Artistul a mai spus că pentru perioada următoare are în plan să monteze la Teatrul de Operă din Constanța opera „Faust”, precum și să pregătească un muzical, o colaborare a Teatrului Național cu Opereta din București.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri