Caută
Close this search box.

Cea mai slabă națională de fotbal din ultimii 69 de ani: 0-0 cu Danemarca

Din păcate, cele mei sumbre presimțiri ale suporterilor pesimiști s-au adeverit. Într-un meci de maximă importanță pentru calificarea la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Rusia, 2018, elevii lui Cristoph Daum nu au reușit să înscrie nici (măcar) în al patrulea joc consecutiv: ROMÂNIA – DANEMARCA 0-0, pe frumoasa Cluj Arena de la poalele Feleacului.
Dar cum la fotbal nu contează frumusețea stadionului, ci numărul golurilor, să menționăm, așa cum am făcut-o și în avancronica partidei, că selecționata de fotbal a României a ”reușit” să egaleze un record de ineficiență vechi de 69 de ani, mai precis din perioada 1947-1948, bifând a 4-a partidă consecutivă fără gol marcat, cu Rusia, Kazahstan, Polonia și, aceasta din urmă, cu Danemarca. Așadar, după prestația catastrofală de la Euro 2016, din Franța (unde antrenor a fost Anghel Iordănescu), se conturează un nou eșec de proporții al ”mandatului Burleanu” la conducerea Federației Române de Fotbal, mai exact necalificarea la turneul final al campionatului Mondial, care va fi gâzduit anul viitor, de Rusia. Dincolo de rezultatul jalnic, ceea ce întristează și mai mult este maniera de joc cu mult sub așteptări a tricolorilor, în condițiile în care – ca să ne oprim doar aici, deocamdată – danezul Zanka a ratat incredibil, de la doar 3 metri de poartă, în ultimele minute ale partidei ! 
La turneul final se califică direct doar ocupanta locului întâi, echipa de pe locul al 2-lea putând juca un meci de baraj pentru C.M. 2018, dacă se află în primele 8 ăntr-un clasament separat al celor 9 echipe clasate pe poziția secundă în toate cele 9 grupe de calificare. România are un program dificil în continuare, cu trei meciuri în deplasare, în Polonia, Muntenegru și Danemarca, și doar două acasă, cu Armenia și Kazahstan.
Celelalte două rezultate ale zilei în Grupa E: Armenia – Kazahstan 2-0 (Mkhitaryan 73, Ozbiliz 75) Muntenegru – Polonia 1-2 (Mugosa 63 / Lewandowski 40, Piszczek 82) .
Clasamentul Grupei E:
1. Polonia 13 puncte (golaveraj +6)
2. Muntenegru 7p (+4)
3. Danemarca 7p (+2)
4. ROMANIA 6p (+2)
5. Armenia 6p (-4)
6. Kazahstan 2p (-10).

Ultimele stiri