Primarul Capitalei a trimis o scrisoare deschisă constructorului de la şantierul Piaţa Sudului, în care precizează că nefinalizarea lucrărilor la termenul stabilit, aprilie 2017, ar putea duce la denunţarea unilaterală a contractului din vina executantului.

Gabriela Firea nu explică de ce nu a intervenit mai repede cu instrumentele poziției pe care o ocupă, aceea de primar general, și să facă presiuni asupra constructorului, în contextul în care acesta nu este la prima amânare a finalizărilor lucrărilor.

„Dorim să vă atragem atenţia în modul cel mai serios cu putinţă că în cazul în care nu observăm progresul pe care îl aşteptam, există pârghii contractuale prin care să denunţăm unilateral contractul din culpa exclusivă a executantului şi ca suntem determinaţi să apelăm la acestea daca situaţia nu se va îmbunătăţi”, transmite Gabriela Firea în scrisoarea deschisă transmisă asocierii Astaldi SPA – Euroconstruct Trading 98 SRL – RCV Global Group SRL, preluată de Mediafax.

În document, primarul Capitalei precizează că stadiul actual de realizare a lucrărilor este de 63%, solicitând mobilizarea angajaţilor pentru a lucra într-un ritm alert. Gabriela Firea spune că în cadrul întânirilor de management, reprezentanţii legali ai asocierii au declarat termene de finalizare parţiale în luna decembrie 2016 pentru pasajul rutier şi aprilie 2017 pentru finalizarea pasajelor pietonale şi restabilirea totală a circulaţiei.

„Proiectul de modernizare a infrastructurii rutiere Piaţa Sudului este realizat din fonduri europene şi dorim să vă atragem atenţia că nefinalizarea la termenul asumat a lucrărilor de construcţie şi depăşirea duratei de implementare au ca efect restituirea tuturor sumelor rambursate către Beneficiar de către AMPOR, în temeiul contractului de finanţare”, susţine Firea.

 

103 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here