Caută
Close this search box.

Clasa unei școli din Constanța, o adevărată ciupercărie

 

Au crescut ciuperci într-o clasă de la un liceu din Constanța. Inspectoratul Școlar Județean a mers în inspecție și a găsit mai multe nereguli.

Un elev a postat fotografii de la Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța în care se văd ciupercile crescute la baza unui zid.

„Pozele acestea nu sunt dintr-o clădire părăsită. Sunt dintr-o sala de clasă de la Liceul Telecom, unde zilnic învață elevi. Puteți observa ciuperci crescute pe perete. Aici vorbim de iresponsabilitate, nepăsare şi proastă administrare, care provoacă un risc real la adresa sănătății publice. Aștept cu interes niste răspunsuri de la Liceul Telecom, ISJ, Primaria Constanța si DSP. Cum a fost posibil ca un astfel de focar de infecții sa apară într-o unitate de învățământ din centrul Constanței?”, afirmă Alexandru Manda pe pagina de Facebook, preluat de Digi 24.

Astăzi, inspector ai ISJ Constanța a fost în inspecție la acest liceu și au verificat trei corpuri de clădire în care elevii învață. Ce au constatat? Că din lipsa spațiului în clădirea principală, elevii din 5 clase își desfășoară activitatea într-un alt corp de clădire a cărui construcție nu este finalizată, lucrările de reabilitare totală fiind sistate încă din anul 2010; că la la etajul al II-lea al acestei clădiri își derulează activitatea 26 de elevi din clasa a XI-a, într-o sală în care sunt infiltrații, zugrăveala este deteriorată și mobilierul este degradat.

În această situație, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a recomandat conducerii unității de învățământ dezafectarea sălii de clasă și identificarea unui alt spațiu corespunzător normelor igienico- sanitare pentru optima derulare a cursurilor clasei a XI-a. De asemenea, se impune realizarea unei igienizări generale a tuturor spațiilor de învățământ și responsabilizarea înregului personal și a elevilor pentru menținerea în condiții adecvate a acestora”, se arată într-un comunicat al ISJ Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri