După reuşita lui Tăriceanu de a-şi schimba duminică partenerul de coaliţie, cumva asemănător cu divorţurile din viaţa personală, Daniel Constantin s-a dus la vale uşor-uşor, fiind împins de Dragnea şi apoi de şeful său, Sorin Grindeanu. Social-democrații din coaliția de guvernare au luat act, luni, de propunerea ALDE de schimbare a lui Daniel Constantin din funcțiile de vicepremier și ministru al Mediului și de înlocuire a acestuia cu Grațiela Gavrilescu, a declarat președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al PSD.

Şi apoi cine se plânge?!

„N-a fost o zi plăcută, n-a fost o situație plăcută, am luat act de aseară, de când s-au făcut publice cele două decizii, este un guvern politic, o coaliție guvernamentală formată din două partide și noi am luat act și prim-ministrul a luat act de această decizie politică. Regret că s-a ajuns aici, am avut mai multe discuții în ultimele 3 — 4 săptămâni și că domnul Daniel Constantin și cu domnul Tăriceanu, în speranța că vor reuși să găsească toate acele lucruri care i-au unit în acești ani, noi am colaborat foarte bine. Dar în fața unei astfel de decizii politice nu avem ce să facem”, a afirmat Dragnea la Palatul Parlamentului.

El a amintit că premierul Sorin Grindeanu a anunțat luni că va trimite la Cotroceni documentele de „remaniere” a lui Daniel Constantin și cele două propuneri: Grațiela Gavrilescu — pentru funcțiile de vicepremier și de ministru al Mediului și liderul senatorilor ALDE, Viorel Ilie, pentru poziția de ministru delegat pentru relația cu Parlamentul.

„Funcția de vicepremier nu înseamnă că e mult mai greu. E până la urmă o titulatură de reprezentare. Dacă prim-ministrul va considera că poate să-i transfere doamnei Gavrilescu o parte din atribuțiuni pe anumite proiecte, sigur că o va face, este decizia dumnealui”, a adăugat Dragnea.

Întrebat dacă Daniel Constantin a încercat să se apere în ședința coaliției de luni dimineață, liderul PSD a arătat că a spus doar că în opinia lui acea decizie „nu este statutară”. „Noi am răspuns că nu putem să facem analize pe statut la ALDE și doar luăm act de acea decizie”, a spus Liviu Dragnea.

31 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 4 =