Caută
Close this search box.

Consultări cu ușile închise între Merkel şi Trump, la Casa Albă

 

Cancelarul german Angela Merkel a sosit vineri la Casa Albă, unde participă la un summit-cheie cu preşedintele american Donald Trump, relatează BBC News.

Cei doi urmau să discute despre NATO, comerţ şi situaţia din Ucraina, însă atenţia tuturor se concentrează asupra modului în care interacţionează cei doi lideri, cu idei şi stiluri de a conduce extrem de diferite.

Trump a catalogat politica lui Merkel în domeniul migraţiei drept ”catastrofală”, iar ea i-a criticat decretul prin care a impus interdicţii de călătorie mai multor ţări musulmane.

Vizita a fost programată iniţial marţi, însă a fost amânată pentru vineri din cauza unei furtuni de zăpadă.

Înaintea summitului de vineri, Merkel a declarat pentru un ziar german că aşteaptă cu nerăbdare să se întâlnească cu Trump.

”Întotdeauna este mai bine să vorbim unii cu ceilalţi decât să vorbim unii despre ceilalţi”, a declarat ea pentru Saarbruecker Zeitung.

Cei doi lideri urmau să discute timp de peste două ore, după care să ia un prânz de lucru şi să susţină o conferinţă de presă.

Acest summit este foarte aşteptat, în contextul în care cei doi lideri şi-au exprimat în mod public dezacordul cu privire la mai multe probleme-cheie.

Sursa foto: Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri