Caută
Close this search box.

Decepția președintelui american: Trumpcare a eșuat

 

Președintele american, Donald Trump, s-a declarat vineri „decepționat” și „puțin surprins” după eșecul în Congres al proiectului său de lege privind sistemul de sănătate, deja numit Trumpcare, subliniind că acesta a fost „foarte aproape” de a fi adoptat, scrie AFP.

„Sunt decepționat (…), pentru a fi sincer, sunt puțin surprins”, a declarat președintele SUA din Biroul Oval.

„Am fost foarte aproape, s-a jucat la limită”, a adăugat el, vizibil afectat de această înfrângere usturătoare, păstrând, totuși, un ton foarte calm.

Majoritatea din Camera Reprezentanților s-a divizat în privința proiectului de abrogare și înlocuire a legii „Obamacare”, semnată în 2010 de fostul președinte Barack Obama. Votul, prevăzut inițial joi, a fost amânat pentru vineri, după care a fost anulat definitiv în ultimul moment.

Președintele republican și-a exprimat din nou convingerea că Obamacare se va prăbuși singură. „Este în implozie și în curând va exploda, iar asta nu va fi frumos”, a spus el.

Omul de afaceri, ajuns la putere fără niciun fel de experiență politică, se simte trădat de acei congresmeni din cadrul majorității care nu l-au urmat, în pofida apelurilor sale repetate de a vota pentru lege?

„Nu voi vorbi de rău despre nimic din cadrul partidului”, a răspuns el, afirmând că își păstrează întreaga încredere în președintele Camerei Reprezentanților, Paul Ryan.

„Era o lege foarte, foarte bună”, a insistat el.

Întrebat despre modul în care va acționa pe viitor în acest domeniu, el a rămas evaziv în privința sistemului de sănătate, dar și-a afișat în schimb dorința de a angaja în curând o vastă reformă fiscală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri