Consiliul Concurenţei a făcut inspecţii inopinate la sediul central al companiei Distrigaz Sud Reţele SRL şi la mai multe puncte de lucru din ţară.

Consiliul Concurenței analizează o posibilă impunere a unor tarife majorate inechitabil consumatorilor care s-au racordat la sistemul de alimentare cu gaze naturale. Este deschisă o investigaţie şi privind un eventual abuz de poziţie dominantă pe piaţa serviciilor de avizare tehnică a proiectelor, recepţie şi punere în funcţiune a instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale. Inspecţiile Concurenţei sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti.

Consiliul Concurenţei a anunţat luni că a efectuat inspecţii inopinate la sediul central al companiei Distrigaz Sud Reţele, filială a Engie România, şi la punctele de lucru ale acesteia din Sfântu Gheorghe, Braşov, Târgovişte, Blejoi (Prahova), Galaţi, Piteşti, Craiova. Inspecţiile s-au derulat în cadrul investigaţiei privind un posibil abuz de poziţie dominantă al Distrigaz Sud Reţele pe piaţa serviciilor de avizare tehnică a proiectelor, recepţie şi punere în funcţiune a instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale.

În acelaşi timp, investigaţia va analiza posibila impunere a unor tarife majorate/inechitabile, pentru prestarea serviciilor respective, consumatorilor care s-au racordat la sistemul de alimentare cu gaze naturale în localităţile şi zonele geografice pentru care compania deţine licenţă de distribuţie, arată un comunicat emis luni de autoritatea de concurenţă.

”Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilei practici anticoncurenţiale analizate”, spun oficialii Consiliului Concurenţei.

Documentele ridicate în cadrul inspecţiilor se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei.

”Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei”, arată autoritatea.

Distrigaz Sud Reţele este un distribuitor de gaze naturale, filială a Engie România, şi a fost înfiinţată în anul 2008 în urma separării activităţii de distribuţie de cea de comercializare.

Compania este cel mai important distribuitor de gaze naturale din sudul României şi deserveşte 19 judeţe din sudul ţării şi municipiul Bucureşti, gestionând o reţea de distribuţie de aproximativ 19.000 kilometri.

 

121 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 8 =