Plenul reunit al Parlamentului a vacantat, miercuri, funcţia de director al SIE, la şapte luni de la demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu, urmând ca preşedintele Klaus Iohannis să facă o nominalizare care să fie supusă votului Legislativului.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, în data de 26 septembrie 2016, o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, prin care le cere să ia act de demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu de la şefia SIE şi să declare funcţia vacantă.

Şefii serviciilor de informaţii, SRI şi SIE, sunt nominalizaţi de şeful statului şi validaţi prin votul majorităţii Legislativului.

După demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu, interimatul la conducerea SIE a fost asigurat de către generalul cu patru stele Silviu Predoiu, director adjunct şi şef al operaţiunilor SIE.

Mihai Răzvan Ungureanu a fost învestit în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe pe data de 7 iulie 2015 şi a demisionat în perioada celui de al doilea mandat la conducerea serviciului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here