Caută
Close this search box.

Imigranţii ilegali au intrat în SUA cu 40% mai puţin, anunţă autorităţile

 

Intrările pe teritoriul Statelor Unite a imigranților ilegali au scăzut cu 40% în luna februarie în raport cu luna ianuarie, a anunțat miercuri guvernul american, relatează AFP.

‘Scăderea numărului de arestări arată o schimbare importantă a tendinței’, a afirmat secretarul american pentru securitate internă, John Kelly.

‘După aplicarea de către administrație a decretelor executive având rolul de consolidare a legilor în materie de imigrație, arestările și deplasările imigranților ilegali tind către un minim lunar în ultimii cel puțin cinci ani’, a spus el.

De obicei, reținerile imigranților ilegali de către serviciile vamale și de protecție a frontierelor înregistrează o creștere de la 10 până la 20% în fiecare an între ianuarie și februarie, a afirmat Kelly.

‘Din contră, în acest an am observat o scădere a numărului de arestări de la 31.578 la 18.762, o scădere cu 40%’, a insistat John Kelly.

‘Aceste prime rezultate arată că aplicarea legilor are un impact, că descurajarea are un impact și că aplicarea efectivă a legilor în materie de imigrație are un impact’, a subliniat ministrul securității interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri