ING a dezvăluit în raportul anual publicat săptămâna trecută că este investigată penal de procuratura olandeză sub suspiciunea de spălare de bani şi corupţie, fiind posibil să plătească amenzi semnificative, relatează Reuters.

Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat miercuri investigaţia, care a fost dezvăluită la pagina 232 de raportului anual al companiei. Acesta nu a confirmat însă o informaţie difuzată de publicaţia olandeză Het Financieele Dagblad, potrivit căreia investigaţia are legătură cu un caz în care procurorii afirmă că a fost plătită mită fiicei fostului preşedinte al Uzbekistanului de către mai multe companii de telecomunicaţii, între care Vimpelcom, care are sediul în Amsterdam.

Un purtător de cuvânt al ING, Raymond Vermeulen, a spus că banca nu poate comenta dincolo de ceea ce a comunicat în raportul anual.

„ING este supusă unei investigaţii penale a autorităţilor olandeze, referitoare la clienţi, spălare de bani şi fapte de corupţie”, potrivit comunicatului ING, citat de News.ro.

Banca a primit şi solicitări de informaţii din partea autorităţilor americane şi cooperează cu acestea.

123 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 8 =