Caută
Close this search box.

Japonia comemorează victimele cutremurului și tsunami-ului din 2011

 

Japonia comemorează sâmbătă victimele cutremurului și tsunami-ului din urmă cu șase ani, urmate de un dezastru nuclear din care țara nu și-a revenit nici acum, relatează AFP.

Ca în fiecare an, pe parcursul zilei, mii de oameni sunt așteptați să participe la comemorări în regiunile sinistrate din nord-estul arhipelagului nipon.

Mulțimile se reculeg în orașele Sendai, Ishinomaki, Rikuzentakata, Minamisanriku și în toate locurile al căror nume este legat acum de triplul dezastru: cutremurul și tsunami-ul care au cauzat moartea a 18.446 de persoane și accidentul de la centrala nucleară Fukushima, care a lăsat în urma sa 123.000 de persoane strămutate.

Un minut de reculegere a avut loc la ora locală 02:46 p.m. (05:46 GMT) pe întreg teritoriul Japoniei, la ora la care, în data de 11 martie 2011, în largul insulei principale Honshu a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 9 grade, care a zguduit violent o mare parte din teritoriul țării și a provocat un val uriaș, despre care japonezii susțin că are loc „o dată la un mileniu”.

În paralel a fost programată la Tokyo o ceremonie oficială la care a participat prim-ministrul Shinzo Abe.

Cuplul imperial, prezent la cea de-a cincea comemorare a catastrofei, nu a participat de această dată la eveniment, fiind reprezentat de prințul Akishino.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri