Caută
Close this search box.

Laura Badea Cârlescu a devenit președintele Federației Române de Scrimă

La mare distanță, cu 32 de voturi contra 18 ale candidatului Marius Florea, fosta campioană olimpică și mondială Laura Badea, căsătorită Cârlescu, a câștigat – așa cum o făcea și pe podium, cu floreta sa – alegerile de la Federația Română de Scrimă.

Având deja numeroase atribuții în elita sportului românesc, între care acelea, spre pildă, de director al Academiei Olimpice Române, sau consilier al Președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Laura Badea Cârlescu și-a asumat-o și pe aceea, deloc ușoară, a conducerii unei federații încărcate de tradiții și responsabilități. Ea preia fotoliul, deloc comod, de președinte al Federației Române de Scrimă, după alte două nume de legendă ale sportului și scrimei mondiale: Mihai Covaliu, campion olimpic și actual președinte al COSR, precum și Anișoara Pascu, multiplă medaliată olimpică și mondială, conducătoare a celor mai înalte foruri internaționale ale scrimei ! Campioană olimpică la J.O. de la Atlanta 1996, floretă, dar și multiplă campioanî mondială și europeană la aceeași armă, individual și pe echipe, Laura Badea, ca și Elisabeta Lipă la Canotaj, Camelia Potec la Natație și Pentatlon Modern – iar exemplele ar putea continua – vine să confirme ceea ce am spus de mult, necesitatea ca federațiile sportive să fie conduse de foști mari campioni cu experiență managerială, ajutați de consilieri bine aleși din domeniul respectiv și nu numai.

MagnaNews îi urează Laurei Badea Cârlescu mult succes (suntem siguri că îl va avea) și La mulți ani cu bucurii și împliniri, cu ocazia foarte recentei sale zile de naștere, 28 martie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri