Caută
Close this search box.

Legendarul rocker Chuck Berry a murit. Avea 90 de ani

Chitaristul și cântărețul american Chuck Berry, unul dintre pionierii muzicii rock and roll, a încetat din viață sâmbătă la vârsta de 90 de ani, a anunțat poliția comitatului Saint Charles (Missouri, centru), preluată de agențiile internaționale de presă.

Charles Edward Anderson Berry Sr a fost găsit fără viață de echipele de prim-ajutor, iar decesul său a fost pronunțat la ora locală 13.26, a precizat poliția din comitatul Saint Charles pe contul său de Facebook.

În cariera sa longevivă, de peste 70 de ani, artistul a compus multe piese care vor rămâne în istorie. Printre acestea se numără „Johnnie B. Goode”, „Sweet Little Sixteen”, „Roll Over Beethoven” şi „School Days”, care sunt de multă devreme deja considerate nişte piese clasice ale genului.

Chuck Berry a primit în 1984 un premiu Grammy pentru întreaga carieră şi este unul dintre primii artişti care au primit un loc în Rock and Roll Hall of Fame, în 1986.

La doar câteva ore după anunţul morţii lui Chuck Berry, numeroase personalităţi şi-au exprimat regretul, dar totodată şi admiraţia pentru cel care a fost o adevărată legendă a rock’n’rollului.

”Sunt atât de trist. Vreau să îi mulţumesc pentru toată inspiraţia pe care mi-a oferit-o. El ne-a însufleţit visul de a deveni artişti”, a scris solistul Rolling Stones, Mick Jagger. ”Odată cu moartea lui Chuck Berry, se încheie o eră”, a comentat şi chitaristul Rolling Stones, Ronnie Wood.

”A fost cel mai bun practicant al rock’n’rollului, pur şi simplu cel mai mare compozitor rock’n’roll”, a scris Bruce Springsteen.

Ringo Starr de la Beatles, Rod Stewart, membrii formaţiei Jackson 5, dar şi Lenny Kravitz sau Slash de la Guns’n’Roses au postat mesaje pe reţelele de socializare, în memoria lui Chuck Berry, scrie Guardian.

Poate două dintre cele mai speciale mesaje au venit, însă, de la echipa de baseball St Louis Cardinals, pe care Berry o susţinea, şi de la fostul preşedinte american Bill Clinton. ”Vei fi mereu părintele rock’n’rollului”, au scris sportivii pe Twitter, în timp ce Bill Clinton a notat că ”viaţa lui Chuck Berry a fost o comoară şi un triumf, iar el nu va fi niciodată uitat”.

Un alt mesaj impresionant a venit de la astronautul Scott Kelly: ”Muzica ta a fost uriaşă pe Pământ, apoi a călătorit printre stele, la bordul NASA Voyager. Odihneşte-te în pace, Chuck Berry!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri