Caută
Close this search box.

Lego la cele mai mari venituri din istorie, cu un profit net de 1,3 miliarde dolari

 

Lego, unul dintre cei mai mari producători de jucării din lume, a anunțat creșterea veniturilor cu 6% în 2016, la nivelul record de 37,9 miliarde de coroane (5,38 miliarde de dolari), datorită expansiunii cererii pe majoritatea piețelor sale, transmit AP și Reuters, preluat de Agerpres.

Este cel mai ridicat nivel al veniturilor din istoria de 85 de ani a companiei daneze.

Profitul net a urcat anul trecut la 9,4 miliarde de coroane (1,3 miliarde de dolari), față de 9,2 miliarde de coroane în 2015.

Directorul general Bali Padda s-a declarat „mulțumit” de performanța Lego, iar creșterea vânzărilor din semestrul doi al anului trecut a depășit nivelul din 2015.

Rivalele Mattel Inc (producătorul păpușilor Barbie) și Hasbro (producătorul My Little Pony) au raportat pentru 2016 venituri de 5,46 miliarde de dolari și, respectiv, 5,02 miliarde de dolari.

Recent, Lego a investit peste 100 de milioane de euro (106 milioane de dolari) într-o fabrică din China, prima sa facilitate de producție de pe continentul asiatic.

Lego are aproximativ 18.500 de angajați pe plan global și fabrici în Danemarca, Cehia, Ungaria și Mexic.

Istoria pieselor Lego este legată de inventatorul său, Ole Kirk Kristiansen, un tâmplar din Billund, din centrul regiunii Jutlandia, care a trecut la lumea jucăriilor, inspirat de versiunile în miniatură ale mobilei, pe care a început să le creeze la sfârșitul anului 1920 pentru a reduce costurile. Kristiansen a fondat Lego în anul 1932, numele provenind de la îmbinarea primelor două litere din cuvintele daneze ‘leg godt’ (‘joacă bine’), fără să știe că în limba latină ‘lego’ înseamnă ‘eu îmbin’.

Lego Group este prezent în peste 130 de țări. Filiala din România a grupului a fost înființată în anul 2011, dar și-a început oficial activitatea la 1 ianuarie 2012. Lego deține o cotă de 30% pe piața de jucării din România, estimată la 200 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri