Caută
Close this search box.

Liiceanu: Am dat statut de citat ideii adevărate ascunse în Dragnea. Nu e o minciună, e o eroare

Gabriel Liiceanu explică, într-un editorial, că citatul atribuit eronat lui Liviu Dragnea, la Bruxelles, privind dorinţa demiterii şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost un adevăr, pentru că asta ar fi intenţia liderului PSD. Folosirea ghilimelelor a fost o eroare pentru că, recunoaşte Liiceanu, Dragnea nu a folosit acele cuvinte.

„Lucrul pe care mi-l reproşez este de a fi dat statut de citat (inexact) ideii adevărate care se ascundea în el. Altfel spus, am exprimat un adevăr, dându-i însă, prin folosirea ghilimelelor, pretenţia de exactitate, lucru pe care l-am întărit şi prin folosirea expresiei «declaraţia explicită». Acest lucru mi-l asum în mod public ca pe o eroare. Nu însă ca pe o minciună.

N-am avut nici o clipă intenţia de a deforma o realitate ştiind foarte bine că adevărul e în altă parte. În acest caz, şi doar în acesta, aş fi minţit”, explică Liiceanu, într-un editorial scris pe platforma Contributors.ro, în care prezintă şi declaraţia sa completă de la Bruxelles, potrivit news.ro.

„Nu mi-am luat notiţe şi, când am formulat textul, am exprimat poziţia lui Dragnea în principiu şi în sensul de ansamblu al propoziţiei, pe care apoi am pus-o în mod abuziv în ghilimele, convins fiind – cum sunt şi acum pornind de la tot comportamentul lui –, că ea exprimă «pe scurtătură» credinţa (şi dorinţa) intimă a şefului PSD. Lucru pe care, după ce, întorcându-mă şi vizualizând scriptul emisiunii, continui să-l cred”, susţine Liiceanu.

Întrebat fiind ce părere are despre evaluarea ministrului Justiţiei cu privire la şefii Parchetelor, Dragnea a răspuns că aşteaptă punctul de vedere al lui Tudorel Toader, iar apoi completează, întrebat dacă ar susţine înlocuirea lui Lazăr şi Kovesi:

„Despre ce decizie posibilă e vorba, doamnă? Să se desfacă România, sa intrăm într-un război, să închidem graniţele, să facem vreo nenorocire? E vorba de două funcţii. Cu aceste funcţii sau fară aceste funcţii, România nu crapă, nu se închide”.

„Ei bine, de aici, de la aceste propoziţii, mi-a rămas în minte că Dragnea îşi doreşte atât îndepărtarea celor doi, cât şi dispariţia funcţiilor lor”, scrie Liiceanu.

FOTO: digi24.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri