Caută
Close this search box.

Mircea Dinescu, chemat la audieri în dosarul „Revoluției”

Poetul Mircea Dinescu a ajuns joi la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a fi audiat de procurorii militari în dosarul „Revoluției”.

„Mie mi se pare că jucăm într-o telenovelă fiindcă ani de zile s-au făcut tot felul de comisii, comitete și s-a îngropat chestia. După 27 de ani să vii să chemi lumea să afli, ce să afli? Ce s-a întâmplat la Televiziune? Noi am uitat în ce țară am trăit, diversiunile puse la cale de băieții care conduceau România. Să ne închipuim acum că acele forțe ce stăpâneau România, puterea militară, armamentul, toată puterea de comunicare și diversiune, toate acele personaje de sub Ceaușescu au dispărut peste noapte în neant și s-au culcat liniștite? Ei au funcționat. După o săptămână de la evenimente miliția s-a numit poliție, după două luni Securitatea s-a numit Serviciul Român pentru Informații, s-a schimbat Parchetul. Culmea este că, acum sigur unii dintre ei s-au retras, au devenit oameni de afaceri, au murit, dar asta voiam să spun, să fii chemat să te ancheteze sau, mă rog, să te întrebe, eu sunt martor. Cine să te întrebe? Cei care au lucrat pe vremuri? Cei care m-au arestat înainte de ’89 pentru pamfletul pe care l-am scris împotriva lui Ceaușescu?”, a spus Mircea Dinescu, la intrarea în sediul Parchetului General, informează Agerpres.

El a adăugat că i se pare nepermis că ani de zile și-au dat cu părerea despre Revoluție ”numai foștii securiști de la Timișoara, de la București, transformați în istorici, informatori”.

„Mie mi s-a părut (…) un lucru nepermis că nu s-a vorbit despre jumătatea goală și ani de zile și-au dat cu părerea despre Revoluție numai foștii securiști de la Timișoara, de la București, transformați în istorici, informatori (…). Deci, toate cărțile despre Revoluție sunt scrise din punctul de vedere al Securității și scrise de băieți care au avut de-a face cu ei”, a precizat Dinescu.

Fostul premier Petre Roman a fost și el audiat la Parchetul General , miercuri, în acest dosar.

În iunie 2016, Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat decizia Parchetului General de redeschidere a urmăririi penale în dosarul Revoluției.

Pe 14 octombrie 2015, Parchetul Militar a clasat dosarul privind evenimentele din decembrie 1989, care au avut ca rezultat decesul a 709 persoane, rănirea a 1.855 de persoane prin împușcare, rănirea a 343 în alte împrejurări și reținerea a 924 de oameni.

După această decizie, sute de revoluționari au depus la Înalta Curte de Casație și Justiție plângeri împotriva soluției date de procurori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri