Caută
Close this search box.

Moise Guran a făcut împrumut la bancă şi a jucat toţi banii la bursă. Cât a câştigat în şapte ani

Moise Guran

Moise Guran s-a făcut remarcat în peisajul media cu emisiunea „Ora de business“, transformată ulterior în „Biziday“.

Moise Guran a dezvăluit, pentru „Formula As“ cum a reuşit să facă o emisiune economică să fie înţeleasă de toată lumea.

„Un rol important l-a avut soacră-mea. Se străduia să se uite la emisiune, dar adormea frecvent. Am încercat să îmi dau seama de ce se întâmplă asta şi mi-a spus că nu înţelege ce sunt «beţele» alea şi că, în general, sunt multe lucruri pe care nu le înţelege.

«Beţele» erau indicii bet ai bursei… M-am gândit că are dreptate şi, treptat, am început să construiesc o emisiune economică pe care să o înţeleagă şi soacră-mea“, a mărturisit Guran într-un interviu din „Formula As“.

El a povestit şi despre perioada în care era reporter de presă scrisă, cum s-a apucat să joace la bursă şi să câştige bani.

„Am făcut un credit de 50 de milioane la CEC şi m-am apucat să joc pe bursă, ca să înţeleg fenomenul. Salariul meu atunci era de 4,5 milioane. În 2005, jucam deja pe instrumente complexe, eram un speculator profesionist, dar sumele erau tot mici, căci nu am dorit să creez un conflict de interese.

Salariul meu era mult mai mare decât câştigurile de la bursă şi am considerat că educaţia mea se încheiase. În 2007 am vândut tot.

Guran: De banii respectivi mi-am cumpărat un teren la ţară

Ajunsesem, în şapte ani, de la 50 de milioane de lei vechi la 400 de milioane, o performanţă modestă pentru acele timpuri. De banii respectivi mi-am cumpărat un teren la ţară. Dar experienţa acumulată era de nepreţuit, căci eu cred că am învăţat filozofia răului, care ne bântuie şi astăzi“, a dezvăluit Guran, citat de one.ro.

FOTO: gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri