Caută
Close this search box.

A murit Ileana Ciuculete

 

Cântăreața de muzică populară Ileana Ciuculete a murit, marți, potrivit familiei acesteia.

Ileana Ciuculete a decedat la spital, au precizat sursele citate. Artista avea 59 de ani și suferea de ciroză hepatica.

„Sunt în stare de șoc. Am citit, scurt, în ziare. Apoi l-am sunat pe Cornel, în speranța unei glume proaste. Nu… Ileana s-a prăpădit, în spital, în brațele lui. Mi-a spus, printre lacrimile lui și ale mele că Ileana a făcut o ciroză galopantă dintr-o hepatită C despre care nu știa. Doamne! Mie tot nu-mi vine să cred!. Ileana era într-o formă de zile mari, așa cum o știm cu toții. Mi-e greu să vorbesc de ea la trecut. Foarte greu. Dumnezeu să-i odihnească sufletul!”,a scris pe Facebook jurnalista Mara Bănică.

„Ileana Ciuculete a fost o femeie extraordinară, o foarte bună colegă și o femeie săritoare, întotdeauna ajuta tinerii interpreți de muzică populară care se lansau în vremurile actuale. Păcat că prea devreme s-a dus dintre noi. Încă mai avea multe lucruri de spus în folclor, în muzica pe care o promova ea și era foarte iubită de toți ascultătorii și telespectatorii. O regret foarte tare fiindcă am avut o relație de prietenie foarte bună cu ea și familia ei. A fost o foarte mare cântăreață”, a declarat Gheorghe Turda.

”Nici acum nu m-am oprit din tremurat, m-am trezit cu un telefon… Nu am știut că ea e bolnavă de ceva sau… Nu s-a așteptat nimeni la așa ceva, vă dați seama că noi am filmat sărbătorile, revelioane, ne-am întâlnit, nu am văzut-o pe Ileana schimbată sau să spună că o durea ceva. Vestea a venit așa… eu nu am crezut, am zis să nu fie vreo glumă nenorocită. Mi-au spus că au confirmări, că e adevărat. Vă dați seama că vestea a întristat toți colegii, era un om care mai avea multe de spus, o colegă care iubea lumea, iubea viața. Credeți-mă că nici nu m-am oprit din emoție, din tremurat”, a afirmat Maria Cârneci.

”Pe Ileana nu am văzut-o să se vaite, din contră, era tot timpul frumoasă, cochetă, îmbrăcată frumos, machiată. Știți cum a fost asta, când te lovește ceva fără să fii atent. Pac! Așa a picat vestea cu Ileana! Ne-a luat prin surprindere pe toți care am cunoscut-o și am lucrat cu ea. Prea repede se duc artiștii noștri care slujesc cântecul, teatrul, scena în general. Prea repede. O fi de la stres, de la ritmul ăsta infernal de viață, nu știu, din cauza grijilor…”, a spus Maria Cârneci.

Biografie

Ileana Ciuculete s-a născut la 20 septembrie 1957 în comuna Vela, județul Dolj. A cântat de la 14 ani la orchestra de muzică populară ”Doina Olteniei” a Filarmonicii din Craiova, sub bagheta dirijorului Dumitru Botezatu, potrivit biografiei postate pe pagina de Facebook oficială a artistei. Este absolventă a Liceului de Matematică-Fizică ”Traian” din Drobeta Turnu Severin.

A fost prim-solistă la ansamblurile ”Danubius” din Drobeta Turnu Severin, ”Nicolae Bălcescu” din Craiova și ”Călușul” din Scornicești, dar a și colaborat cu alte ansambluri artistice din țară în turnee și spectacole.

Activitatea sa discografică însumează 30 de albume și peste 400 de melodii proprii.

De-a lungul carierei artistice, a fost premiată în țară cu trei discuri de aur și cu un disc de platină, iar în Serbia cu un disc de aur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri