Caută
Close this search box.

Nou termen în dosarul lui Liviu Dragnea. O femeie i-a cerut demisia liderului PSD

 

Liviu Dragnea a ajuns, marţi, la sediul instanţei supreme, unde a avut loc un nou termen din dosarul în care preşedintele PSD este judecat pentru instigare la abuz în serviciu. În aceeşi cauză sunt cercetate şi alte persoane, printre care fosta soţie a lui Dragnea, care a cerut sesizarea CCR.

Toţi avocaţii din cauză, inclusiv cel care îl reprezintă pe Liviu Dragnea, au susţinut cererea de sesizare a Curţii Constituţionale.

„Am văzut că toţi avocaţii susţin. L-am întrebat şi a spus că este o cutumă: când un avocat susţine sesizarea CCR, toţi susţin. Ceea ce constat eu este că marea problemă în România rămâne în continuare abuzul în serviciu”, a spus Liviu Dragnea după şedinţa de judecată.

Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea, a invocat o excepţie de neconstituţionalitate privind lipsa unei limite a prejudiciului pentru abuzul în serviciu, urmând ca judecătorii să decidă dacă sesizează Curtea Constituţională.. Avocatul acesteia a precizat în sala de judecată că se impune trimiterea excepţiei spre CCR pentru că în cazul Bombonică Prodana prejudiciul este sub 50.000 euro şi nu ar fi sub incidenţa penală.

Procurorul de şedinţă al DNA s-a opus sesizării CCR precizând că deja există o decizie a curţii privind sintagma „în mod defectuos”, explicată prin „încălcarea legii”.

Pentru termenul următor, stabilit pentru 25 aprilie, instanţa a dispus ca procurorii să depună la dosar precizări referitoare la decizia CCR, pentru fiecare inculpat în parte.

Mai mulţi inculpaţi au anunţat că îşi recunosc faptele, apelând astfel la procedura simplificată de judecată.

O femeie i-a cerut demisia; Dragnea: Sunteți colegă cu Victor Ponta

La ieșirea din sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, o femeie i-a cerut lui Liviu Dragnea să demisioneze din funcția de președinte al Camerei Deputaților, iar liderul PSD i-a replicat ironic: „sunteți colegă cu Victor Ponta”.

Liviu Dragnea a avut un schimb de replici cu o femeie care i-a cerut demisia. Incidentele au început încă din sala de judecată, când femeia s-a apropiat de Dragnea și i-a șoptit: „Demisia”. Ea a fost scoasă imediat din sală de un jandarm.

După terminarea procesului, în momentul în care Dragnea a început să dea declarații jurnaliștilor, o altă femeie s-a apropiat de liderul PSD cu un bilet pe care scria: „#REZIST”.

În continuare, Dragnea a avut un schimb de replici cu prima femeie, în timpul cărora liderul PSD a făcut referiri și la Victor Ponta.

Femeie: Domnule președinte, sunteți cel mai rezistent membru USL, pentru că ceilalți au fost exmatriculați. Felicitări pentru rezistență.

Dragnea: Sunteți colegă cu Victor Ponta, înțeleg. Îl citați.

Femeie: În sală v-am întrebat dacă vă dați demisia și m-ați întrebat: acum sau după. V-am pregătit o coală și un pix.

Dragnea: Doamnă, dumneavoastră și cei din spatele dumneavoastră nu doresc demisia mea dintr-o funcție anume, că nu mi-ați spus din ce funcție.

Femeie: Din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Dragnea: Cei cu care vorbiți, au și dreptul să vorbească? Vă întreb, cu respect (…) Cred că dumneavoastră doriți demisia mea din viață. Sunt foarte mulți din cei care vă susțin, care încep să fie din ce în ce mai deranjați că eu de mult timp spun adevărul despre ceea ce se întâmplă în România. Despre bani străini care intră în România, despre români care sunt finanțați, despre oameni care fac foarte mult rău acestei țări.

Femeie: Răspundeți la întrebare cu da sau nu.

Dragnea: Răspunsul este nu.

Dragnea către jurnaliști: Țelul meu în viață nu este să conversez cu Victor Ponta în fiecare zi. Îndrăznesc din când în când să nu îi răspund.

În continuare, Dragnea a fost întrebat de un jurnalist dacă „îi este frică că Grindeanu ar putea fi convins de Victor Ponta”.

„Sunt foarte sperios”, a replicat ironic Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri