Caută
Close this search box.

Opt programe de înzestrare a Armatei Române primesc 100 milioane euro

 

Guvernul a aprobat printr-un memorandum, care a fost prezentat în şedinţa de joi, obiectivele de investiţii pentru opt programe de înzestrare esenţiale pentru Armata României, a căror valoare estimată de achiziţie depăşeşte 100 milioane de euro.

Ministrul Apărării Naţionale a informat, joi, membrii Cabinetului cu privire la iniţierea demersurilor de obţinere a aprobării prealabile a Parlamentului României, conform prevederilor legale.

Programele au fost aprobate prin Directiva de Planificare a Apărării nr. 15/2017 şi în baza Hotărârii CSAT nr. 174/2016 pentru aprobarea Memorandumului referitor la măsurile pentru eficientizarea înzestrării Armatei României şi creşterea implicării industriei naţionale de apărare în realizarea înzestrării.

„Creşterea bugetului Ministerului Apărării Naţionale, începând cu anul 2017, la 2 % din PIB, a creat condiţiile pentru iniţierea unor programe de înzestrare strict necesare pentru accelerarea modernizării Armatei României şi în concordanţă cu iniţiativele prioritare ale Ministerului Apărării Naţionale aferente Programului de guvernare 2017-2020”, se arată într-un comunicat de presă al Executivului.

Potrivit sursei citate, resursele financiare necesar a fi alocate pentru iniţierea şi derularea acestor programe de înzestrare, pentru realizarea capabilităţilor necesare îndeplinirii misiunilor, atingerii nivelului militar de ambiţie şi îndeplinirii sarcinilor specifice ale armatei în perioada 2017 – 2026 şi în perspectivă, vor fi incluse în programul ARMATA ROMÂNIEI 2026, care este actualizat anual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri