Caută
Close this search box.

Pakistan: Un „meteorit” provoacă panică într-o regiune muntoasă din nordul țării

 

Un „meteorit” la joasă altitudine a iluminat cerul unei regiuni muntoase din nordul Pakistanului miercuri seară, provocând panică în rândul locuitorilor, au declarat responsabili locali citați de AFP.

Incindentul s-a produs în jurul orei locale 21.00 (16.00 GMT), atunci când locuitorii din orașul Gilgit și din districtele învecinate Ghizer și Diamer au văzut un obiect zburător neidentificat traversând cerul pe deasupra vârfurilor montane din această regiune izolată, la limita masivelor Hindukush, Karakoram și Himalaya, relatează Agerpres.

„Am văzut o lumină apărând brusc pe cer și au avut loc mai multe explozii”, a declarat pentru AFP un locuitor din districtul Ghizer, Javed Iqbal.

„Am avut impresia că ceva a atins acoperișul casei mele. M-am grăbit să ies afară împreună cu familia mea și a am văzut pe toată lumea ieșind. Exploziile au zguduit toată valea”, a adăugat el.

Mai mulți oameni au confirmat relatarea lui, precum Shabir Mir din Gilgit, care spune că a văzut obiectul „dispărând în munți” și că a auzit câteva secunde mai târziu ceea ce au părut a fi mai multe explozii.

„M-am gândit că acest obiect a lovit muntele”, a mai spus Shabir Mir.

Rețelele sociale au fost inundate de mărturii privind acest misterios incident și unii utilizatori au postat online fotografii neautentificate cu ceea ce ei au descris drept un obiect luminos.

Un înalt responsabil al administrației locale, Sibtain Ahmed, a confirmat joi că obiectul a fost văzut în trei districte, trecerea lui fiind urmată de mai multe sunete de explozii.

„Potrivit anchetei noastre, obiectul zburător era un meteorit care zbura la joasă altitudine”, a declarat el pentru AFP.

Atunci când meteoritul a depășit bariera sunetului s-a produs un boom sonic, care a dat impresia unei explozii, a adăugat el.

Potrivit oficialului citat, meteoritul nu s-a prăbușit, continuându-și drumul spre teritoriul afgan și coridorul Wakhan, o regiune extrem de izolată de la limita provinciei Gilgit-Baltistan.

Meteoriții sunt bucăți de comete sau de asteroizi care nu au fost complet pulverizați la traversarea atmosferei terestre și sunt căutați de oamenii de știință datorită informațiilor pe care le pot furniza privind începuturile sistemului solar.

Potrivit AFP, nu s-a putut stabili dacă meteoritul s-a prăbușit pe sol sau s-a descompus înainte de a lovit pământul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri