Caută
Close this search box.

Palat din apropierea Universităţii, clădire emblematică a Bucureştiului, a fost scos la vânzare

Palat

O clădire emblematică a Bucureştiului interbelic, aflată în apropiere de Piaţa Universităţii, a fost scoasă la vânzare.

Palatul a aparţinut unui celebru bancher din anii ’20. Pentru vânătorii de imobile de lux, acesta se poate dovedi un chilipir: preţul a fost redus, cu jumătate de milion de euro.

Cheile palatului construit în anul 1900 sunt păstrate de Costion Nicolescu, unul dintre apropiaţii familiei care a moştenit celebrul imobil. El povesteşte că, la începutul secolului trecut, între oamenii cu stare exista o competiţie la distanţă privind vitraliile, picturile şi uşile din cristal din reşedinţe.

„Erai un om de vază ca să fii aşezat aici şi fiecare se mândrea cu ce făcea, era o întrecere bună ca să spunem aşa. Mă aştept să o văd îmbrăcată în veşminte noi, redată funcţionării,” spune Costion Nicolescu, administrator palat.

Pentru asta e nevoie de investiţii considerabile, spun experţii imobiliari. Asta, pe lângă preţul de achiziţie.

„Palatul a pornit de la 4 milioane 200, acum îl avem listat la 3 milioane 800 negciabili, de euro, iar o investiţie ar fi în jur de 1 milion, 1 milion 500 de mii de euro,” precizează Bogdan Bărbulescu, partener companie imobiliară.

Palatul i-a aparţinut lui Herman Spayer, un industriaş care a deţinut Marmorosch Blank, cea mai puternică bancă din România, între cele două războaie mondiale. Pentru o perioadă, imobilul chiar a servit drept sediu pentru banca prin care a intrat cea mai mare parte a investiţiilor străine în România acelor ani.

La etajul palatului de 1.000 de metri pătraţi, construit în stilul Ludovic al XV-lea, se află cinci dormitoare, fiecare cu baie proprie, iar holul este luminat de un luminator natural.

Acum, ar putea fi transformat într-un boutique hotel sau sediu pentru evenimente exclusiviste, pentru că majoritatea pieselor originale s-au conservat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri