Caută
Close this search box.

Performanță incredibilă pentru un român! Tibi Ușeriu din nou campion mondial

Tiberiu Ușeriu (43 ani) a câștigat, vineri, pentru al doilea an consecutiv, ultramaratonul 6633 Arctic Ultra, care se desfășoară în Canada, în zona Cercului Polar. Tibi Ușeriu a trecut linia de finiș la ora 01,25, ora Canadei, temperatura externă fiind de minus 36 grade Celsius.

Bistrițeanul, care a condus cursa de la început până la sfârșit, la fel ca anul trecut, a alergat ultimii kilometri pe propria răspundere, după ce medicii au vrut să îl oprească inițial, pentru că suferise degerături la picioare. În pofida acestui fapt, maratonistul a reușit să încheie cursa cu un avans consistent față de următorul clasat, scoțianul Roddy Riddle.

Startul cursei a fost dat în 10 martie, iar concurenții au avut de înfruntat temperaturi care au coborât până la aproximativ minus 40 de grade Celsius, dar și vânt și ninsori puternice.

În cursă s-au înscris 24 de concurenți de pe patru continente, dintre care 18 au optat pentru parcurgerea distanței maxime, de 350 mile (echivalentul a peste 560 kilometri). Trei dintre concurenți au fost femei, care s-au înscris pentru cursa de 120 mile, și doar cinci au mai participat la alte ediții ale acestui ultramaraton.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri