Caută
Close this search box.

Peru. 75 de morți și 70.000 de sinistrați, în urma fenomenului El Nino

 

Ploile diluviene provocate de fenomenul El Nino și care s-au abătut în ultimele zile asupra Peru au continuat duminică provocând inundații, alunecări de teren și un bilanț total de 75 de morți, relatează AFP.

Potrivit Institutului național de apărare civilă (INDECI), 75 de persoane au murit peste 625.000 au fost afectate de intemperii și alte 70.000 și-au pierdut casele.

Crucea Roșie din Peru a desfășurat echipe de salvare în zonele cele mai afectate pentru a putea furniza pături, apă și echipamente medicale și hrană, a informat organizația internațională într-un comunicat.

„Nordul țării nu s-a mai confruntat cu o astfel de situație de la sfârșitul anilor 1990”, a declarat Walter Cotte directorul general Crucii Roșii pentru continentul american, subliniind că multe persoane au pierdut tot ceea ce aveau.

Capitala țării, Lima, ai cărei locuitorii suferă efectele fenomenului meteo El Nino din ianuarie, este deosebit de afectată cu mii de sinistrați și perspectiva întreruperii furnizării de apă potabilă.

Guvernul a deblocat un ajutor de urgență de 760 de milioane de dolari în fața ploilor abundente provocate de încălzirea apelor oceanului Pacific și de absența vânturilor dinspre Ecuator.

Ploile care au afectat această țară în ultimele săptămâni sunt similare celor determinate de El Nino, în 1998, care au provocat inundații în urma cărora au murit 500 de persoane.

Fenomenul El Nino care a provocat cele mai multe victime a fost cel din iarna 1982-1983, când 9.000 de persoane au pierit, mai ales din cauza epidemiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri