Caută
Close this search box.

Polițiștii vor circula cu mijloacele RATB ca să le păzească de hoți de buzunare

În urma sesizărilor primite de la călători, echipe ale poliției locale desfășoară activități de identificare a grupurilor infracționale care acționează pe liniile care circulă în zone vulnerabile ale orașului.

Echipele acționează pe toate liniile de transport în comun, cu precădere pe cele în care numărul plângerilor înregistrate a fost foarte mare. Scopul acțiunii este unul preventiv, urmărindu-se în primul rând identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale, cum ar fi cerșetoria, comerțul ambulant ilegal, precum și cele care săvârșesc infracțiuni – unele comise cu violență – sau vandalizarea în mijloacele de transport în comun.

Totodată, acțiunile poliției locale urmăresc creșterea gradului de siguranță și confort al călătorilor. Sunt vizate și persoanele fără locuință care utilizează mijloacele de transport în comun drept adăpost temporar. Acestea sunt identificate și conduse la centrele de îngrijire și adăpost sau alte unități specializate.

RATB face apel la călători să nu încurajeze cerșetoria sau comerțul ambulant ilegal și să anunțe orice faptă cu aspect infracțional la Dispeceratul Poliției Locale a Municipiului București, la numărul de telefon 0219752 sau la e-mail office@PLMB.ro, unde pot trimite fotografii sau filmulețe ce ajută la identificarea indivizilor care săvârșesc fapte antisociale în mijloacele de transport în comun.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri